Søn af krigshelt omkom i dødsbranden

Et af ofrene fra dødsbranden i Sverige natten til søndag var søn af den tidligere danske krigshelt, Hans Keiser-Nielsen

Ødegården i Sverige, før branden brød ud. (Foto: Privat)
Ødegården i Sverige, før branden brød ud. (Foto: Privat)

Med dødsbranden i Sverige sluttede et livslangt kapitel i familien Keiser-Nielsens historie.

Det var Hans Keiser-Nielsen, der i 60' erne fik fragtet et gammelt hus til grunden i Tidaholm, hvor det siden hen i mere end 50 år var en vigtig del af familiens liv.

Hans Keiser-Nielsen døde i 1996, 85 år, og efterlod sig hustruen, Åsta, og de fire børn Lotte, Mette, Mikkeline og nu afdøde Mikkel.

Velkendt modstandsmand
Professor Niels Høiby fra Rigshospitalet mødte Hans Keiser-Nielsen flere gange.

Keiser-Nielsen var børnelæge og en mand med en meget markant fortid.

Han var således med til at stifte modstandsgruppen Holger Danske og var under krigen med i flere voldsomme aktioner uden navnet ' Doc', fortæller Niels Høiby.

- Han var en af de største sabotører under krigen og blev dekoreret af amerikanerne for sin indsats. Han fortalte mig, at han altid arbejdede alene. Engang havde han blandt andet i december svømmet ud i en havn og sat miner på et krigsskib, siger han.

Nyheden om tragedien i Keiser-Nielsen-familien berører Niels Høiby.

- Det er jo forfærdeligt og en familietragedie ud over alle grænser, siger han.

Livslangt venskab
Mikkel Keiser-Nielsen var taget op til ødegården sammen med sin hustru Marie, som han blev gift med for kort tid siden ved et lille, hyggeligt bryllup.

Ud over det nygifte par var vennerne Malene Houdorf Madsen, hendes mand Hans Vt Veer samt deres to børn, døtrene Nanna og Sarah i huset, da branden opstod.

Alle seks omkom.

Mikkel Keiser-Nielsen har tidligere drevet en virksomhed inden for skovbrug fra sin privatadresse i Lynge i Nordsjælland.

Malene Houdorf Madsen og Marie, der ifølge ekstrabladet.dks oplysninger har taget sin mands efternavn efter brylluppet, mødte hinanden i studietiden på Ballerup Seminarium. Siden har de to par haft et tæt venskab - et venskab, der skulle hygges om og fejres, da ulykken indtraf en helt almindelig søndag nat.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere