Ven af familien: Det er helt forfærdeligt

- De var nogle små pus, siger en en ven til de seks danskere, der er omkommet i Sverige

- Han er min bedste ven. Sådan siger en nær ven til den 39-årige Hans Vt. Veer, én af de seks danskere, der omkom natten til søndag i en brand i et sommerhus i Tidaholm, 150 kilometer nordøst for Göteborg.

Hans Vt. Veer var i Tidaholm sammen med sin hustru Malene Houdorf Madsen (37), og deres to børn Sarah og Nanna på henholdsvis ni og syv år. Her var de på besøg hos to venner, et nyligt gift ægtepar, der er medejere af huset i Tidaholm.

Læs også: Familie udslettet i Sverige

Bjarke Bengtson har kendt Hans siden folkeskolen. Præcis hvornår de to mødte hinanden, kan han ikke huske, men han mener, at det var helt tilbage i 6. klasse.

Det var i går, at vennen fik informationen om den tragiske ulykke, der har kostet seks danskere livet - heraf to børn.

- Jeg fik det at vide i går eftermiddag, siger han til ekstrabladet.dk tydelig rørt af den tragiske historie.

Ringede til offers mor
Helt ude af sig selv og uden at vide, hvordan han skulle forholde sig til situationen, greb vennen røret og ringede til Malenes mor. For det kunne ikke passe, at det var hans venner, der var omkommet.

- Jeg ringede til Malenes mor, og hun brød fuldstændig sammen. Hun havde intet hørt fra politiet på det tidspunkt, siger vennen og holder en lang pause. Han er tydelig rørt og har ikke sovet meget, siden han fik den hårde og barske besked.

- Hun kan slet ikke forholde sig til det, siger han om moderen og fortæller, hvordan han selv ringede rundt for at få afkræftet den tragiske historie - at hans venner var blandt ofrene.

Læs også:

Teknikkere har søndag eftermiddag undersøgt ulykkesstedet. Årsagen til branden er endnu ukendt. (Foto: Leif Gustafsson) 112 - 8. apr. 2012 - kl. 21:50 Dansk politi bekræfter: Vi underretter pårørende

- Efter jeg havde talt med hendes mor, ringede jeg til nogle de de fælles venner, jeg har med parret. Vi ringede hurtigt til politiet, som sendte os videre til Udenrigsministeriets Borgerservice, siger han.

Han sidder nu tilbage i sin lejlighed lidt uden for København og tænker på sine venner. Venner, som han aldrig skal se i live igen.

Svensk politi holder tæt
Det har ikke været muligt for ekstrabladet.dk at få bekræftet identiteten på de seks ofre fra svensk politi.

- Jeg vil ikke udtale mig om ofrenes identitet, lyder meldingen fra Jeanette Arvidsson fra politiet i Falköbing.

Svensk politi har dog overfor Expressen.se bekræftet, at ofrene er en dansk familie med to børn samt to andre voksne - alle danskere.

Ved du noget, så giv ekstrabladet.dk et tip på sms/mms 1224 (alm. telefontakst) eller på mail 1224@eb.dk.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere