Kørte bank i sænk - nyder livet på Strandvejen

Flygtede fra det nordjyske: Selv om han er politianmeldt, har tidligere EBH-direktør Finn Strier krævet 23 mio. i fratrædelsesgodtgørelse

Finn Strier Poulsen har kostet aktionærerne deres opsparinger, men lever selv videre i luksus. (Foto: POLFOTO)
Finn Strier Poulsen har kostet aktionærerne deres opsparinger, men lever selv videre i luksus. (Foto: POLFOTO)

Finn Strier Poulsen har bevidst holdt sig ude af offentlighedens søgelys siden efteråret 2008. Her var den tidligere bankdirektør medvirkende årsag til, at den hæderkronede nordjyske EBH Bank i Fjerritslev gik ned med et milliardtab på grund af elendige udlån til blandt andre ejendomsspekulanter.

I nu over tre år har han således ikke fundet det værd at komme med en eneste forklaring til de flere tusinde borgere, der mistede opsparingen, måtte gå fra hus og hjem eller dreje nøglen om til deres forretning på grund af Finn Striers og resten af ledelsens katastrofale styring af banken.

Panorama-udsigt over Øresund
Ekstra Bladet har fundet frem til 55-årige Finn Strier og kan i dag afsløre, at han selv er fortsat med at leve på første klasse. Han er flygtet fra det nordjyske til Nordsjælland, hvor han sammen med hustruen, Susanne, har lejet sig ind i en stor millionvilla på Østre Strandvej i Helsingør med panoramaudsigt over Øresund.

Læs også:

Se også: Krakkede bankbosser lever på 1. klasse

Det er sket, alt imens sigtelserne mod ham har hobet sig op. Således har Finansiel Stabilitet rejst et erstatningskrav på 700 millioner kroner mod Finn Strier og resten af den tidligere ledelse og eksterne revision i EBH bank.

Tre millioner i bonus
Samtidig efterforsker Bagmandspolitiet lige nu flere sager, hvor Finn Strier er indblandet, og som kan ende med fængselsstraf. Det gælder blandt andet kursmanipulation og en sag om mandatsvig, hvor Finn Strier påførte EBH tab i en pantebrevshandel for at beskytte sin hustru mod et stort økonomisk tab.

Den tidligere bankdirektør er også anklaget for uberettiget at have modtaget 3 mio. kr. i bonusser fra EBH-Fonden, der ejede aktier i banken.

På trods af sagerne har Finn Strier Poulsen krævet at få omkring 23 millioner kroner udbetalt, som han mener at have til gode i forbindelse med sin fratrædelse.

HAR DU OPLYSNINGER OM LIGNENDE SAGER?
Så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Et smil på læben
Ekstra Bladet møder Finn Strier i døren til Strandvejsvillaen i Helsingør, hvor han ifølge CPR-registret har boet siden i sommer.

Den faldne bankboss er afslappet klædt, joggingbukser og T-shirt og har - trods det uventede besøg - et smil på læben.

- Vi skriver en artikel om dig, og vi vil gerne give dig mulighed for at fortælle din side af sagen. Det er en ret kritisk artikel...

- Ja, det kan jeg regne ud. Men jeg vil altså ikke medvirke, så længe sagen ikke er afsluttet.

Læs også:

Se også: Tidligere milliardær amok på Ekstra Bladet

- Hvad med de bankkunder, der har mistet hele deres opsparing - synes du ikke, du skylder dem en forklaring?

- Jo, og den skal de nok få.

- Hvornår?

- Når hele den her sag er slut.

HAR DU OPLYSNINGER OM LIGNENDE SAGER?
Så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

- Med alle de juridiske efterspil kan det jo tage flere år. Jeg giver dig muligheden for at komme med en forklaring nu.

- Ja, men jeg har ikke nogen kommentar.

- Du er både politianmeldt og stævnet for din rolle i EBH Banks kollaps, alligevel har du indledt en sag om at få udbetalt flere millioner i fratrædelsesgodtgørelse...

- Ja, det er rigtigt.

Læs også:

Se også: Krakkede spekulanter gemmer penge i udland

- Og nu bor du her og ser ud til at have et meget mageligt liv. Forstår du de mennesker, der er uforstående og sure på dig?

- Jamen, det har jeg ikke nogen kommentar til.

- Du forsvandt sporløst fra Fjerritslev, og folk har ikke kunnet komme i kontakt med dig. Hvilken tilværelse har du i dag?

- Det har jeg heller ingen kommentar til. Vi kan stå her i flere timer, hvor du spørger mig, men det får vi ikke noget ud af, slutter Finn Strier Poulsen.

EKSTRA BLADET JAGTER FALLENTERNE

Kriminelle spekulanter og inkompetente bankdirektører har kostet småsparerne milliarder af kroner, mens de selv lever videre i luksus. Ekstra Bladet har gennem den seneste tid afsløret, hvordan en perlerække af branchens dyreste drenge, lever videre i mondæne boliger, selvom de skylder milliarder af kroner. Her er et udpluk:

Christian Corell:

Se også: Krakket spekulant gemmer sig i spansk luksusSe også: - Jeg har altid frygtet den dag, Ekstra Bladet ringer på dørenSe også: Konkursramte Correll i spansk luksus-ly

Patrick De Vela:

Se også: Fallenternes luksuslivSe også: Skat jager fallerede finansmænd i udlandetSe også: - Forsvind eller jeg nakker digSe også: Tidligere milliardær amok på Ekstra BladetSe også: Utroskab koster 10 mio. kronerSe også: Så fedt lever han med gæld på 500 mio. kr.

Hans-Henrik Palm:

Se også: - Jeg mangler da masser af tingSe også: Bor i tiværelses luksus trods konkurs

Matin Klüts:

Se også: Nu brænder jorden under hamSe også: Bagmandspolitiet: Står til flere års fængselSe også: Lusker sig til luksus

Steen Bryde, Henrik Ørbekker og Carsten Berger:

Se også: De har gæld på hundredevis af millionerSe også: Fallent-show

HAR DU OPLYSNINGER OM LIGNENDE SAGER?
Så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

1 af 2 Finn Strier Poulsen har gemt sig væk, siden han kørte EBH-bank i sænk. Ekstra Bladet har fundet ham på Strandvejen i Helsingør, hvor han sammen med hustruen har lejet sig ind i en stor millionvilla på Østre Strandvej med panoramaudsigt over Øresund. (Fotos: Kenneth Meyer og Kristian Linnemann)
2 af 2 Finn Strier Poulsen har kostet aktionærerne deres opsparinger, men lever selv videre i luksus. (Foto: POLFOTO)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere