Nu brænder jorden under ham

Efter Ekstra Bladets afsløring: Den krakkede ejendomsspekulant Martin Klüts bliver undersøgt nærmere

Skat går nu aktivt ind og undersøger den krakkede storspekulant Martin Klüts' dobbeltliv på 1. klasse. (Foto: Kristian Linnemann)
Skat går nu aktivt ind og undersøger den krakkede storspekulant Martin Klüts' dobbeltliv på 1. klasse. (Foto: Kristian Linnemann)

Jorden brænder under den krakkede ejendomsspekulant Martin Klüts, der skylder to mia. kroner væk.

Ekstra Bladet kunne i går afsløre, hvordan han holder myndighederne for nar ved at give indtryk af, at han lever et beskedent liv på Søborg Hovedgade, mens han i virkeligheden bor på en lystejendom i Nordsjælland til ti mio. kr.

Må ikke overvåge
Oplysningerne om dobbeltlivet vækker interesse hos Skat, fortæller Tove Baden, afdelingsleder i ØkoKrim.

- Vi kan ikke kommentere på enkeltsager, men når informationer som disse kommer frem, så er det naturligvis noget, vi undersøger nærmere.

- Vi har i øjeblikket stort fokus på de her tidligere spekulanter, der går konkurs og fortsætter på 1. klasse og følger dem hele tiden tæt, blandt andet ved konstant at forsøge at inddrive det, de skylder til Skat, siger hun.

Skat har ikke beføjelse til eksempelvis at lave decideret overvågning af Martin Klüts, som Ekstra Bladet gjorde i en længere periode for at kunne konstatere, at han lever et skjult dobbeltliv.

Overvågning skal foretages af politiet, men her er ressourcerne knappe.

En af landets førende konkursadvokater, Pernille Bigaard, formand for Advokatrådets Insolvensretsudvalg, foreslår derfor, at Skat får flere efterforskningsmuligheder.

Landets kuratorer har ofte brug for hjælp til at kortlægge de krakkede spekulanters aktiviteter og til at undersøge, hvordan mange af dem kan fortsætte et liv på 1. klasse.

Efterlyser flere redskaber
- Vi mangler helt klart nogle redskaber. SØK's ( Bagmandspolitiet, red.) ressourceproblemer viser et behov for, at andre får nogle af de efterforskningsmuligheder, politiet har. Det kunne være oversigter over brug af kreditkort, eller hvad der kommer til udbetaling eller sporing af pengeoverførelser.

For på en eller anden måde er der jo fortsat rigelige midler til rådighed.

- Jeg tror ikke, at det nytter hurtigt nok at tilføre flere ressourcer til politiet. I stedet kunne man eksempelvis udstyre nogle af de dygtige folk i Skat med muligheden for at efterforske længere, end de kan nu, og så vil de samtidig kunne hjælpe kuratorerne, siger Pernille Bisgaard.

HAR DU OPLYSNINGER OM KLÜTS? ELLER KENDER DU TIL LIGNENDE SAGER?
Så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

EKSTRA BLADET JAGTER FALLENTERNE

Kriminelle spekulanter og inkompetente bankdirektører har kostet småsparerne milliarder af kroner, mens de selv lever videre i luksus. Ekstra Bladet har gennem den seneste tid afsløret, hvordan en perlerække af branchens dyreste drenge, lever videre i mondæne boliger, selvom de skylder milliarder af kroner. Her er et udpluk:

Christian Corell:

Se også: Krakket spekulant gemmer sig i spansk luksusSe også: - Jeg har altid frygtet den dag, Ekstra Bladet ringer på dørenSe også: Konkursramte Correll i spansk luksus-ly

Patrick De Vela:

Se også: Fallenternes luksuslivSe også: Skat jager fallerede finansmænd i udlandetSe også: - Forsvind eller jeg nakker digSe også: Tidligere milliardær amok på Ekstra BladetSe også: Utroskab koster 10 mio. kronerSe også: Så fedt lever han med gæld på 500 mio. kr.

Hans-Henrik Palm:

Se også: - Jeg mangler da masser af tingSe også: Bor i tiværelses luksus trods konkurs

Matin Klüts:

Se også: Nu brænder jorden under hamSe også: Bagmandspolitiet: Står til flere års fængselSe også: Lusker sig til luksus

Steen Bryde, Henrik Ørbekker og Carsten Berger:

Se også: De har gæld på hundredevis af millionerSe også: Fallent-show

HAR DU OPLYSNINGER OM LIGNENDE SAGER?
Så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere