Bor i tiværelses luksus trods konkurs

Snydt igen: Selv om Hans-Henrik Palm skylder tæt på en halv milliard kr. væk, bor han i kæmpe luksuslejlighed og kører i Audi

Fallit på 1. klasse: - Jeg har ikke meget at gøre med i dag, påstår Hans-Henrik Palm. Selv om han gik konkurs med en gæld på 377 mio. kr. fortsætter livet på 1. klasse med fed bolig og bil. (Foto: Henning Hjorth)
Fallit på 1. klasse: - Jeg har ikke meget at gøre med i dag, påstår Hans-Henrik Palm. Selv om han gik konkurs med en gæld på 377 mio. kr. fortsætter livet på 1. klasse med fed bolig og bil. (Foto: Henning Hjorth)

Det lignede en klokkeklar økonomisk knock out, da den tidligere bokser og fi-nansmand Hans-Henrik Palm i november 2010 gik konkurs med en gæld på op mod en halv milliard kroner.

Nu kan Ekstra Bladet afsløre, at Hans-Henrik Palm på trods af den astronomiske gæld bor i en tiværelses lejlighed med fem badeværelser og ikke mindre end 473 kvadratmeter.

Lejligheden ligger i Stavangergade i det fashionable ambassadekvarter bag Østerport Station i København.

Når den gældstyngede erhvervsmand får lyst til at forlade luksuslejligheden, kan han gøre det standsmæssigt i sin Audi.

Økonomiprofessor Bent Greve fra Roskilde Universitet mener, at Palms fortsatte liv på 1. klasse sender et forkert signal: - Når man skylder penge, skal de betales. Og det er klart, når den lille købmand, der er gået ned, og som må flytte fra hus og hjem, ser, at en mand som Palm fortsat kan bo sådan et sted på trods af en kæmpe gæld, virker det som en urimelig forskelsbehandling.

Skal beskattes af husleje
- Og har Palm råd til at betale så dyr en husleje, må man jo kigge på, om ikke nogle af de penge kunne bruges til at betale af på gælden. Der står jo ingen steder i loven, at man har krav på at bo meget stort.

- Hvis han omvendt får lejligheden stillet til rådighed til en for lav husleje, så skal han jo beskattes af det, siger han.

Har tabt mange penge
På tidspunktet for Palms konkurs skyldte han og forskellige af hans selskaber i nabolaget af 377 millioner kroner til Nykredit Bank og den nu konkursramte Amagerbank.

Ekstra Bladet har talt med en række tidligere aktionærer i Amagerbanken, der alle har tabt så mange penge på konkursen, at de ikke vil stå frem med navn og billede.

Sure og vrede aktionærer
Ingen af dem forstår - og flere af dem udtrykker ligefrem vrede over - at en af de fallerede spekulanter bag bankens krak kan bo i luksuslejligheden, som det vil koste i omegnen af 10 mio. kr. at købe som ejerlejlighed.

- Det kan bare ikke passe.

Jeg har tabt mange penge på Amagerbanken, men jeg orker ikke at rippe op i det, siger en kvinde med egen butik på Amager, da Ekstra Bladet fortæller hende om Palms luksusliv.

LÆS:

Se også: - Jeg mangler da masser af ting

Har Palm råd til at betale så dyr en husleje, må man jo kigge på, om ikke nogle af de penge kunne bruges til at betale af på gælden.

HAR DU OPLYSNINGER OM HANS-HENRIK PALM? ELLER KENDER DU TIL LIGNENDE SAGER?
Så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

EKSTRA BLADET JAGTER FALLENTERNE

Kriminelle spekulanter og inkompetente bankdirektører har kostet småsparerne milliarder af kroner, mens de selv lever videre i luksus. Ekstra Bladet har gennem den seneste tid afsløret, hvordan en perlerække af branchens dyreste drenge, lever videre i mondæne boliger, selvom de skylder milliarder af kroner. Her er et udpluk:

Christian Corell:

Se også: Krakket spekulant gemmer sig i spansk luksusSe også: - Jeg har altid frygtet den dag, Ekstra Bladet ringer på dørenSe også: Konkursramte Correll i spansk luksus-ly

Patrick De Vela:

Se også: Fallenternes luksuslivSe også: Skat jager fallerede finansmænd i udlandetSe også: - Forsvind eller jeg nakker digSe også: Tidligere milliardær amok på Ekstra BladetSe også: Utroskab koster 10 mio. kronerSe også: Så fedt lever han med gæld på 500 mio. kr.

Hans-Henrik Palm:

Se også: - Jeg mangler da masser af tingSe også: Bor i tiværelses luksus trods konkurs

Matin Klüts:

Se også: Nu brænder jorden under hamSe også: Bagmandspolitiet: Står til flere års fængselSe også: Lusker sig til luksus

Steen Bryde, Henrik Ørbekker og Carsten Berger:

Se også: De har gæld på hundredevis af millionerSe også: Fallent-show

HAR DU OPLYSNINGER OM LIGNENDE SAGER?
Så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

1 af 2 I denne mondæne ejendom i ambassadekvarteret på Østerbro i København råder Hans-Henrik Palm over en 473 kvadratmeter stor lejlighed med fem badeværelser. (Foto: Kristian Linnemann)
2 af 2 Fallit på 1. klasse: - Jeg har ikke meget at gøre med i dag, påstår Hans-Henrik Palm. Selv om han gik konkurs med en gæld på 377 mio. kr. fortsætter livet på 1. klasse med fed bolig og bil. (Foto: Henning Hjorth)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere