- Forsvind eller jeg nakker dig

Fallent i luksus-skjul: Den tidligere milliardær og storaktionær i Parken Patrick De Vela, går amok da Ekstra Bladet finder ham i Spanien, hvor han skjuler sig for kreditorerne

Luksus-fallent afsløret: En stærkt ophidset Patrick De Vela forsøger at slå ud efter fotografens kamera. Han er bestemt ikke begejstret for at blive opsøgt af Ekstra Bladet og få sit skjulte luksusliv langt fra kreditorerne afsløret. (Foto: Kristian Linnemann)
Luksus-fallent afsløret: En stærkt ophidset Patrick De Vela forsøger at slå ud efter fotografens kamera. Han er bestemt ikke begejstret for at blive opsøgt af Ekstra Bladet og få sit skjulte luksusliv langt fra kreditorerne afsløret. (Foto: Kristian Linnemann)

Patrick De Vela - også kendt som Steen Larsen - stod gladelig frem i medierne for fem år siden som nybagt milliardær og storaktionær i Parken.

Så ramte finanskrisen, og siden har den konkursramte forretningsmand holdt sig i skjul på grund af en gæld på omkring 500 millioner kroner.

Kreditorerne har haft ekstremt svært ved at få fat i ham, og i dag er al kontakt med Patrick De Vela opgivet, mens konkursboet bliver behandlet.

Ekstra Bladet kan nu afsløre, at De Vela skjuler sig med sin kone Patricia i en kæmpe luksusvilla i Spanien, som han sidste år købte for knap fem mio. kr. gennem sit selskab Ferro Holding S. A., der er registreret i Luxembourg.

Hvad fanden..
Onsdag formiddag i den forløbne uge ligger luksusvillaerne i velhaverkvarteret Higuerón i Málaga badet i solskin og et glimtende genskær fra det nærliggende Middelhav.

Omkring 11.30 lokal tid træder Patrick De Vela og hustruen Patricia ud af deres mondæne hus i det afskærmede rigmandsresort.

En taxi ankommer, og parret sætter kursen mod lufthavnen i Málaga med Ekstra Bladet i hælene.

Uden for terminalen får Ekstra Bladet kontakt med Patrick De Vela.

- Patrick, vi kommer fra Ekstra Bladet. Hvordan har du råd til et stort hus hernede, når du skylder så mange penge hjemme i Danmark? - Hvad fanden, lyder reaktionen prompte fra en stærkt ophidset De Vela, mens han forsøger at slå ud efter fotografens kamera.

Herefter forsvinder Patricia og Patrick ind i lufthavnen.

Velkommen hjem
Ekstra Bladet giver dog ikke op, og derfor står en journalist og fotograf klar små seks timer senere i Kastrup Lufthavn, da parret lander.

Flyveturen har dog ikke fået Patrick De Velas temperament i ro.

- Forsvind eller jeg nakker dig. Jeg nakker dig, råber Patrick De Vela til Ekstra Bladets fotograf, da han vil tage et billede af den krakkede erhvervsmand på vej ud af ankomsthallen.

Hold kæft, hold kæft
Ekstra Bladets journalist går samtidig over mod Patrick De Vela, men bliver stoppet af en aggressiv, skaldet mand, som skubber Ekstra Bladets journalist væk fra De Vela.

Journalisten skubber sig forbi den tilkaldte håndlanger og kommer frem til parret.

- Hej Patrick. Vi kommer fra Ekstra Bladet, må vi stille dig nogle spørgsmål?

- Hold kæft, hold kæft, hvæser Patrick De Vela, der nu bogstaveligt talt er blevet bleg i hovedet af raseri, før han forsvinder ind i en elevator med hustruen og den skaldede ven.

Kurator undrer sig
En af Danmarks førende konkursadvokater, Pernille Bigaard, der er kurator i De Velas bo, er meget forundret, da Ekstra Bladet overbringer hende nyheden om hans luksusly i Spanien.

- Det var vi ikke klar over.

Det er jo dyrt at bo i sådan et hus, og derfor undrer det mig, at han kan det, når han skylder så mange penge væk.

- Vi havde godt hørt, at han først flyttede til Sverige og siden til Spanien, og vi har da også spurgt os selv, hvordan han kan få penge til det.

Gemmer pensionspenge
Pernille Bigaard hæfter sig ved, at De Vela har brugt et selskab i Luxembourg til at købe villaen: - Det er interessant for os, at det er et Luxembourg-selskab, som ejer hans hus.

- Netop Luxembourg har nogle fordelagtige regler omkring pensionspenge, som vi derfor har svært ved at gøre krav på - og det får mig jo til at spørge mig selv, om han har gemt nogle pensionspenge fra boet dernede, siger hun.

Patrick De Velas skjulte luksus er blot et af flere eksempler på krakkede forretningsmænd, der er stukket af fra kæmpe gældsposter Danmark, og som Ekstra i den kommende tid vil sætte fokus på.

Det er jo dyrt at bo i sådan et hus,og derfor undrer det mig, at han kan det, når han skylder så mange penge væk.

HAR DU OPLYSNINGER OM PERSONEN? ELLER KENDER DU TIL LIGNENDE SAGER?
Så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

EKSTRA BLADET JAGTER FALLENTERNE

Kriminelle spekulanter og inkompetente bankdirektører har kostet småsparerne milliarder af kroner, mens de selv lever videre i luksus. Ekstra Bladet har gennem den seneste tid afsløret, hvordan en perlerække af branchens dyreste drenge, lever videre i mondæne boliger, selvom de skylder milliarder af kroner. Her er et udpluk:

Christian Corell:

Se også: Krakket spekulant gemmer sig i spansk luksusSe også: - Jeg har altid frygtet den dag, Ekstra Bladet ringer på dørenSe også: Konkursramte Correll i spansk luksus-ly

Patrick De Vela:

Se også: Fallenternes luksuslivSe også: Skat jager fallerede finansmænd i udlandetSe også: - Forsvind eller jeg nakker digSe også: Tidligere milliardær amok på Ekstra BladetSe også: Utroskab koster 10 mio. kronerSe også: Så fedt lever han med gæld på 500 mio. kr.

Hans-Henrik Palm:

Se også: - Jeg mangler da masser af tingSe også: Bor i tiværelses luksus trods konkurs

Matin Klüts:

Se også: Nu brænder jorden under hamSe også: Bagmandspolitiet: Står til flere års fængselSe også: Lusker sig til luksus

Steen Bryde, Henrik Ørbekker og Carsten Berger:

Se også: De har gæld på hundredevis af millionerSe også: Fallent-show

HAR DU OPLYSNINGER OM LIGNENDE SAGER?
Så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

1 af 6 Sådan så Patrick De Vela ud, da han hed Steen Larsen og blev præsenteret af Don Ø. som Parkens storaktionær i 2006. (ARKIVFOTO: ESBEN NIELSEN/POLFOTO)
2 af 6 Patrick De Vela forsøger at slå kameraet ud af hånden på Ekstra Bladets fotograf. (Foto: Kristian Linnemann)
3 af 6 Patrick De Vela får travlt, men hans kone Patricia har vist ikke helt forstået, at han meget nødig vil tale med Ekstra Bladet. (Foto: Kristian Linnemann)
4 af 6 I denne luksusvilla i Málaga gemmer Patrick De Vela sig for de mange kreditorer hjemme i Danmark.(Foto: Kristian Linnemann)
5 af 6 Ekstra Bladet siger hej til den konkursramte rigmand i lufthavnen i Málaga. (Foto: Kristian Linneman)
6 af 6 Luksus-fallent afsløret: En stærkt ophidset Patrick De Vela forsøger at slå ud efter fotografens kamera. Han er bestemt ikke begejstret for at blive opsøgt af Ekstra Bladet og få sit skjulte luksusliv langt fra kreditorerne afsløret. (Foto: Kristian Linnemann)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere