To mænd er fængslet for menneskehandel

Prostituerede rumænske kvinder har arbejdet på bordeller over hele landet, siger Københavns Politi.

Igennem adskillige måneder har to rumænske mænd tjent penge på to kvinder på 21 og 25 år, som har arbejdet som prostituerede, mener Københavns Politi.

- De to kvinder har arbejdet på bordeller mange forskellige steder i Danmark, siger lederen af efterforskningen, Trine Møller.

Den ene har været prostitueret i cirka et års tid, mens den anden har været her i cirka seks måneder. De har arbejdet både i Jylland, på Fyn og på Sjælland.

Kvinderne henvendte sig mandag til Københavns Politi og forklarede, at de i Rumænien var blevet kontaktet af nogle bagmænd, som efterfølgende havde transporteret dem til Danmark, hvor de blev sat til at arbejde på forskellige bordeller.

Anmeldelsen førte til at Midt- og Vestsjællands politi - efter anmodning fra Københavns Politi - mandag eftermiddag kunne anholde to rumænske mænd i et sommerhus.

Mændene er sigtet for menneskehandel ved at have rekrutteret de rumænske kvinder, transporteret dem til Danmark, huset dem og ved brug af anden utilbørlig fremgangsmåde udnyttet kvinderne ved at tvinge dem til prostitution.

- Vi har i dag afhørt kvinderne indenretsligt. De er efter vores opfattelse lokket til Danmark under falske forudsætninger, og man har udnyttet deres sårbare situation, siger Trine Møller, fra Gruppen mod Kvindehandel i Københavns Politi.

De to mænd, der begge er 23 år, blev i et grundlovsforhør tirsdag fængslet i 23 dage - en kendelse, som de straks kærede til landsretten.

Anklageren besluttede også at kære afgørelsen til landsretten, da mændene "kun" blev fængslet på en mistanke om rufferi.

- Vi vil have dem fængslet for menneskehandel, siger Trine Møller.

Hvad de to mænd skal have tjent på den påståede menneskehandel har politiet endnu ikke gjort op.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere