Undersøger muligt politi-overgreb på bandemedlem - RETTELSE

Muligvis fragtede politifolk bandemedlem til fjendtligt område, hvor han blev sat af

ekstrabladet.dk beklager: Der var ingen sag om muligt politiovergreb

Bragte urigtige oplysninger i sag i forbindelse med angiveligt overgreb mod Nørrebro-bandefigur

Ekstrabladet.dk bragte i går en artikel, hvor det blev beskrevet, at Københavns Politi angiveligt skulle undersøge en sag, hvor et Nørrebrobandemedlem muligvis blev fragtet til et andet område på Nørrebro i politibil og sat af i området omkring Blågårds Plads. Her holder en fjendtlig gruppering til.

Ifølge politiet var der tale om en regulær politiforretning, hvor den pågældende bandefigur forrige weekend blev anholdt.

Der kører heller ikke nogen intern undersøgelse af sagen.

Ekstrabladet.dk beklager.

------------------------------------------

Købehavns Politi undersøger nu en mulig prekær sag, hvor et kernemedlem af Nørrebrobanden Brothas angiveligt blev udsat for overgreb begået af politibetjente. Det erfarer ekstrabladet.dk fra politikilder.

Ifølge oplysningerne fandt episoden sted en aften i begyndelsen af sidste uge. Her blev bandemedlemmet, der kom kørende i bil i området omkring Mjølnerparken i udkanten af Nørrebro, stoppet af politiet.

Bandemedlemmet blev beordret ud af sin egen bil og ind i politibilen. Her skal han være blevet slået. Ifølge oplysningerne blev han efterfølgende fragtet til Stengade på Nørrebro, hvor han blev smidt ud.

Stengade vurderes til ligge i et område af Nørrebro, hvor Blågårds Plads-grupperingen holder til. Blågårds Plads-gruppen har gennem en årrække haft voldsomme konflikter kørende med banden Brothas, hvor flere er blevet både tæsket, knivstukket og såret af skud.

Sat af i fjendeland
Og hvis der er hold i mistanken, har politifolk de facto fragtet et bandemedlem til fjendeland og derefter sat ham af.

Officielt vedkender Københavns Politi sig ikke nogen undersøgelse i forbindelse med den angivelige episode.

- Jeg kender ikke noget til den episode, du nævner der. Jeg spurgt mig for rundt omkring i flere afdelinger, og ingen kender til sagen, siger Lars Borg, pressemedarbejder, Københavns Politi.

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger har bandemedlemmet heller ikke indgivet nogen officiel klage i forbindelse med den påståede episode. Og det fremmer ikke ligefrem hans egen stilling i sagen.

Men i aftenerne efter den påståede episode var der en del uro i området omkring Mjølnerparken.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere