Engell: Helle er nødt til at føje Johanne

Hvis regeringen vil bevare sit liv, så er den nødt til at give Enhedslisten indrømmelser, siger Hans Engell.

Enhedslistens trusler om at stemme imod finansloven, hvis partiet ikke får seriøs indflydelse, er et alvorligt varselsskud, som regeringen bør lytte til. Det mener politisk kommentator Hans Engell.

Ifølge Enhedsliste politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen kan regeringens liv komme i fare allerede i år.

Det sker, hvis regeringen fortsætter sin hidtidige kurs og ambitionerne om at gennemføre en stribe reformer af velfærdsydelserne sammen med de borgerlige partier.

- Regeringen regner i alt for høj grad med, at Enhedslisten bærer regeringen igennem uanset hvad. Men hvorfor skulle Enhedslisten gøre det, hvis de gang på gang ingen indflydelse får ud af deres mange mandater, siger Hans Engell og fortsætter:

- Trods en velfungerende folketingsgruppe, så har Enhedslisten et langt mere vildt bagland med et revolutionært grundlag, hvor man i højere grad end andre partier siger, hvad man gør og gør, hvad man siger. Herunder at stemme finansloven ned.

Ifølge Hans Engell er det forståeligt, at Johanne Schmidt-Nielsen skruer tommelskruerne på regeringen nu.

- Udover en lille finanslov og nogle delaftaler, der ikke flytter noget, så er Enhedslisten slet ikke tænkt ind i regeringens politik.

- Senest blev partiet ydmyget ved energiforliget, hvor de var parate til at stemme for regeringens oprindelige udspil. Alligevel foretrak regeringen at forhandle i mange måneder om en mindre aftale med de borgerlige partier, siger Hans Engell.

- Og nu trækker regeringen samme vej med med reformer af førtidspension, fleksjobs og skat. Så langt øjet rækker, har regeringen ikke brug for Enhedslisten, siger Engell og fortsætter:

- Så skal forholdet rettes op, skal der skabes et langt tættere forhold til Enhedslisten. Dansk Folkeparti fik under VK en stribe værdipolitiske lunser som tak, men som ikke kostede det store. Enhedslistens krav er dyrere.

- Men vil regering beholde magten, må den kigge i posen og betale hvad det koster at bevare sin støtte.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere