De polterabender gik også galt

Festlige aktiviteter før bryllupper er gået galt før - ulykkerne sker ofte i fly, speedbåde, faldskærme og gokart

For tre yngre mænd endte en festlig polterabend i august 2004 i en tragedie, da et lille rundflyvningsfly styrtede i bølgerne ud for Solrød Strand syd for København på en skøn sommerdag. Ulykken, der kostede piloten og de tre polterabend-deltagere livet skete for øjnene af badegæsterne på Solrød Strand. For øjnene af de mange badegæster på Solrød Strand blev de fire omkomne én for én pakket ind i lagner og kørt på bårer fra strandkanten op til de ventende ambulancer. (Foto: Gert Jensen)
For tre yngre mænd endte en festlig polterabend i august 2004 i en tragedie, da et lille rundflyvningsfly styrtede i bølgerne ud for Solrød Strand syd for København på en skøn sommerdag. Ulykken, der kostede piloten og de tre polterabend-deltagere livet skete for øjnene af badegæsterne på Solrød Strand. For øjnene af de mange badegæster på Solrød Strand blev de fire omkomne én for én pakket ind i lagner og kørt på bårer fra strandkanten op til de ventende ambulancer. (Foto: Gert Jensen)

Den 37-årige mand skulle før sit forestående bryllup have en god oplevelse med vennerne. Flyveturen, der var en del af lørdagens polterabend, varede kun tre minutter, før det styrtede ned og kostede den 37-årige mand livet og kvæstede den 42-årige pilot.

Læs også:

Se også: Vennerne: Han skulle have en god oplevelse

Det er dog langt fra første gang, at den sidste dag som ugifte, som mange vordende ægtefolk fejrer kort før deres bryllup, på tragisk vis er endt som deres allersidste dag eller med invaliderende skader. Og tragedien på Flyvestation Skydstrup lørdag kan nu skrives på listen over polterabender, der ender grueligt galt..

Svævefly styrtede ned
I oktober 2008 styrtede Bjørn Voldbjerg med 100 kilometer i timen ned med et svævefly. Den 34-årige kommunikationskoordinator fik knust og trykket en ryghvirvel, men slap ellers uden men.

Også 3. marts 2007 endte hvad, der skulle have været en festlig polterabend galt. Mikael Jensen fik åbent benbrud, hvor knoglen stak ud, da han afprøvede trampolinen i DGI-byen i København.

I 2005 faldt en kvinde under en polterabend af en hest, da sadlen gled ned på siden. Kvinden fik ved ulykken flere brud på rygsøjlen.

Fly styrtede i havet
7. august 2004 var strandgæster på Solrød Strand vidner til, at fire unge mænd i et taxifly styrtede i havet og mistede livet. Brudgommen fik lov at 'lege' pilot, men kun mens flyet fløj vandret i god flyvehøjde. Men det var ikke årsag til ulykken, der skete, da piloten senere udførte manøvrer i lav flyvehøjde og med lav hastighed. Flyets vingedesign gjorde, at det kom flyet ind i et stall, der gik over i et spin. På grund af den lave højde kunne piloten ikke få flyet ud af spinnet, før det ramte havet, viste havarikommissionens undersøgelser.

Brækkede nakken ved speedbådulykke
En kommende brudgom brækkede 24. august 2004 nakken tre steder ved en speedbådsulykke i løbet af mandens polterabend. Selskabet skulle spændes efter speedbåde i gummiringe, men den ene båd sejlede ind i den anden, og den vordende gom væltede. Han mistede heldigvis ikke sin førlighed.

Henriette Pedersen blev på sin polterabend 14. august 2004 klædt ud som Barbie-dukke - blandt andet med et nylontørklæde om halsen. Da hun skulle køre gokart, røg tørklædet ind i gokartens tandrem, og hun blev med voldsom kraft hevet bagud og stranguleret. Hun overlevede med voldsomme forbrændinger på halsen og skader på ryghvirvlerne.

Faldskærmulykke slog brudgom ihjel
3. juli 2004 gik det helt galt, da 36-årige Henrik Hougaard Sørensen mistede livet på sin polterabend. Han blev spændt efter en bil i en faldskærm, som klappede sammen i 25 meters højde og var skyld i, at den kommende brudgom styrtede til jorden.

Under rappelling fra et transformatortårn i Brørup faldt en kvinde 10. maj 2003 ned og brækkede ryggen under et polterabend-arrangement.

Døde af kraniebrud efter leg på stillads
En ung mand, der 22. juni 2002 styrtede ti meter ned efter mislykket rappelling, overlevede heldigvis polterabenden.

22. september 2001 mistede en 31-årig mand livet, efter at han og resten af selskabet havde leget med et hejseværk på et stillads. Taljen, som vennerne hejsede sig op og ned i, knækkede og ramte den 31-årige med et åbent kraniebrud, der senere kostede ham livet.

Læs også:

Se også: Teori: Dødsfly ramte træer og Se også: 37-årig brudgom blev dræbt i dette fly og Se også: Brudgom dræbt i flystyrt under polterabend

Ved du noget om gårsdagens polterabend-ulykke, eller har du fotos, så tip os på sms/mms 1224 (koster alm. smstakst) eller på mail 1224@eb.dk

1 af 2 Her er flyet, der i går forulykkede på Flyvestation Skrydstrup og kostede en 37-årig brudgom livet. (Foto: Erik Smedegaard)
2 af 2 For tre yngre mænd endte en festlig polterabend i august 2004 i en tragedie, da et lille rundflyvningsfly styrtede i bølgerne ud for Solrød Strand syd for København på en skøn sommerdag. Ulykken, der kostede piloten og de tre polterabend-deltagere livet skete for øjnene af badegæsterne på Solrød Strand. For øjnene af de mange badegæster på Solrød Strand blev de fire omkomne én for én pakket ind i lagner og kørt på bårer fra strandkanten op til de ventende ambulancer. (Foto: Gert Jensen)

Skærm

Hent flere
Hent flere