Toulouse-terrorist: Jeg fortryder intet

Følg seneste udvikling fra Toulouse her: Fortsatte forhandlingerne med politiet - Våben fundet i bil - Havde identificeret nyt soldat-offer i morges - Vil ikke begå selvmord- svært bevæbnet

Seneste...(artiklen opdateres løbende med de sidste nye meldinger fra dramaet på Rue Sergent Vigné i Toulouse)

11.50: Tre elitesoldater meldes såret. Én alvorligt

11.40: Politiet oplyser, at Merah er blevet dræbt. Han var bevæbnet og forsøgte at flygte ud af et vindue, da elitesoldater dræbte ham.

11.33: Skydningen er foreløbig indstillet.

11.30: Voldsomt skyderi kan høres fra lejligheden.

11.10: RAID er i lejligheden. Merahs skæbne uvis. Betjente og køretøjer fra fransk politis eliteenhed GIPN er også til stede ved Rue Sergent Vigné. Det er antiterrorenheden RAID, der leder operationen.

11.00: Angrebet er i gang. Politikilder oplyser ifølge flere franske medier, at RAID angriber lejligheden netop nu.

10.35: Tre eksplosioner hørt ved Mohammed Merahs lejlighed.

10.00: Aktivitet blandt specialenheden RAID, politiet og redningsfolk peger i retning af et snarligt angreb på lejligheden. Ifølge den franske avis Le Parisien er en brandbil blevet flyttet, så den blokerer udsynet for de tilstedeværende journalister.

09.35: Flere franske medier oplyser, at bombeeksperter er ankommet til stedet. Brandmænd og redningsfolk står ligeledes klar med redningsudstyr, bl.a. bårer og iltmasker.

09.15: Den franske indenrigsminister Claude Gueant er ankommet til området.

09.10: Ifølge lepoint.fr skulle de næste ofre for Mohammed Merah have været en leder af en anti-kriminalitets brigade i Toulouse og en embedsmand i DCRI - en efterretningstjeneste - begge er lokale muslimer.

08.00: Mohammed Merah er måske død inde i lejligheden. Det siger indenrigsminister Claude Gueant ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

07.30: En kilde tæt på aktionen siger til det franske nyhedsbureau AFP, at det virker som om, at Mohammed Merah nu er fast besluttet på, at han ikke vil overgive sig frivilligt. Onsdag meddelte han ellers, at han ville overgive sig. Først om eftermiddagen og så senere på aftenen.

06.31: - Han udtrykker ingen anger ud over ikke at have haft tid til at dræbe flere ofre og praler endda med at have bragt Frankrig i knæ, siger Frankrigs ledende anti-terroranklager Francois Molins.

06.30: Endnu en eksplosion ved lejligheden, men Mohammed Merah kommer ikke ud.

05.50: Merah er endnu ikke anholdt. Politiet forsøgte sent onsdag aften og natten til torsdag at skræmme og udmatte Mohammed Merah ud af lejligheden ved at detonere en række bomber. Både kl. 02.30, 03.40, 04.30 og kl. 05.20 har politiet sprængt bomber ved lejligheden, men terroristen er endnu ikke ude af lejligheden. Klokken 02.50 stoppede forhandlingerne mellem Merah og politiet.

Læs også:

Se også: Fransk politi vil skræmme massemorder ud

01.00: Vi må stoppe live-opdateringen nu. Men ekstrabladet.dk er først med det sidste umiddelbart efter klokken seks i morgen tidlig. Godnat

Kl. 00.55: CNN oplyser, at i en stribe politibiler har forladt området i høj fart. I en af bilerne sad en person med maske over ansigtet. Det medfører naturligvis spekulationer om, at manden er taget

Kl. 00.49: En kilde siger til Le Monde, at Merah havde sagt at han ville overgive sig, men 'ombestemte sig'.

Kl. 00.40: Ifølge de tilgængelige oplysninger bor Merah i stue-lejligheden i ejendommen.

Kl. 00.34: Det franske indenrigsministerium afviser, at politiet er inde i huset. De siger eksplositionerne var et 'forsøg på at øge presset'

Kl. 00.26: Flere franske TV-stationer, bl.a. France3 Midi-Pyrénées, oplyser nu at politiet er inde i huset Le Monde skriver, at der er stille i gaden.

Kl. 00.18: Reuters skriver nu, at eksplositionerne stammede fra at politiet sprængte døre i bygningen.

Kl. 00.07: CNN og France24 oplyser nu, at angrebet IKKE er i gang. Eksplositionerne var for at lægge yderligere pres på Mohammed Merah, siger de. Ifølge BFM TV nægter han at overgive sig.

Kl. 00.01: Reportere i området mener at vide, at eksplositionerne kan stamme fra såkaldte 'chok-granater', som politiets indtrængnings-styrker ofte bruger før de går ind for med ordentlige brag og kraftligt lys at lamme deres modstandere.

Kl. 23.45: Ifølge nyhedsbureauet Reuters bekræfter politiet og byens viceborgmester angreb (kilder Le Figaro, Reuters og Ritzau). Belejringen har stået på i snart 20 timer.

23.41: Tre eksplosioner er blevet hørt fra det sted, hvor den mistænkte massemorder opholder sig i Toulouse. Politiet har angiveligt indledt et angreb på stedet.

Kl.23.29: Politiet og andre myndigheder holder nærmest 'radio-tavshed' fra det mørklagte område. Det giver naturligvis anledning til spekulationer om, at et angreb er nært forestående, men det er kun spekulationer.

Kl. 22.41: Overalt på nettet sendes denne video, som påstås at være Mohammed Merah, se den her

Kl. 22.26: France2 bringer et billede, se til højre for artiklen, som de skriver er Mohammed Merah.

Kl. 22.17: Den franske inderigsminister, Claude Guéant, fortæller til AFP, at Mohammed Merah tidligere har nægtet at deltage i en selvmords-aktion:

- Han har fortalt, at han modtog instrukser fra al-Qaeda under sit ophold i Pakistan. Her foreslog de ham at udføre en selvmordsaktion, men det nægtede han.

- Til gengæld accepterede han en generel mission, som var at angribe Frankrig, siger ministeren.

Kl. 21.40: Ifølge flere journalister på stedet bevæger politi iført balaclavas (hjelme der ligner skimasker, red.) sig rundt om Mehrahs lejlighedskompleks. Strømmen er forstat afbrudt i hele gaden.

Kl.21.06: Vidner og naboer på den vej, hvor politiet har omringet Merahs lejlighed, fortælller, at strømmen er blevet afbrudt.

Det ses også på live tv-billederne.

Det kan indikere, at politiet nu er tæt ved at storme lejligheden og pågribe Merah

Kl. 20.24: J ack Cloonan, der er tidligere FBI agent og som har arbejdet på forskellige al-Qaeda operationer vurderer over for den franske tv-station FRANCE 24, at politiet nu er ved at løbe tør for valgmuligheder:

- Merah er sandsynligvis desperat lige nu. Der kommer et tidspunkt, hvor han bliver psykisk sårbar - og det ved politiet. Det er tydeligt, at de venter med at storme huset til det sker, siger den tidligere FBI-agent til FRANCE 24.

FBI-agent J ack Cloonan:

KL.20.03: Mens dramaet i den franske by Toulouse nu går ind i sin 20. time, kan vi lige samle op på dagens dramatiske begivenheder:

Fransk politi og RAID-teams omringede for cirka 19 timer siden den formodede gerningsmand og terrorist Mohamed Merahs lejlighed på Rue de Sergent Vigné i Toulouse.

Politiet havde gennem intens efterforskning sporet sig frem til Merah som den gerningsmand, der i løbet af marts 2012 har skudt og dræbt 7 personer. Der i blandt tre børn på en jødisk skole (skoldeskyderiet mandag morgen)

Det fik de franske myndigheder til hæve terrorberedskabet til det højeste niveau

Gerningsmanden forskanser sig i sin lejlighed, og kun få timer forinden politiet går i aktion og omringer lejligheden, ringer han angiveligt til den franske tv-station FRANCE 24, og forsøger at forklare sine gerninger.

Merah har erkendt, at have skudt og dræbt 7 personer, og politiet oplyste på et pressemøde omkring kl 18, at Merah siger, han vil overgiver sig senere i aften.

Se også: Ofrene begravet i Jerusalem

Mohamed Merah er af algerisk afstamning og er ifølge den franske inderigsminister Claude Gueant medlem af Al-Qaeda.

Ifølge flere franske nyhedsbureauer har Merah fortalt, at han har været alene i både planlædning og udførelsen af sine gerninger, men at han skulle hae mædt højtstående ledere af al-Qaeda på sine rejser til Pakistan.

Kl. 19.33: Det er nu 19 timer siden, fransk politi og RAID omringede Mohamed Merahs lejlighedsbygning på Rue Sergent Vigné i Toulouse.

Kl. 19.02: Fransk politi melder nu ud, at de mener, Mohammed Merah er svært bevæbnet inde i huset. Deusden skulle den formodede gerningsmand have udtalt, at han hellere vil tages i live og 'forklare' sine gerninger end at dø som en martyr.

Se også: Fransk politi finder sprængstoffer i bil

Flere medier beretter, at det franske politi også ønsker at pågribe manden i live.

Mohammed Merah var allerede i efterretningstjenestens søgelys, og han var via nettet i kontakt med sit første offer.

Merah har fra sine forskansning erkendt de 7 drab.

Kl. 18.00: præsident Nicholas Sarkozy har netop deltaget i en ceremoni for de soldater som den formodede terrorist dræbte tidligere på måneden.

Professor i Islam ved universitetet i Toulouse har udtalt til den franske avis Le Monde, at den formodede terroist og seriemorder Mohammed Merah til fulde har overholdt principperne for Al-Qaeda organistationen og derfor kunne de 'genkende' hans angreb.

Kl. 16.35: Pressekonference i Toulouse omkring terrorist-dramaet. Anklager oplyser forløbet omkring jagten på gerningsmanden. Myndighederne bekræfter, at man har fundet en scooter og en hvid hjelm, som nu skal undersøges. Man har også fundet det kamera, som formodes at være brugt under attentatet mandag morgen, i en taske. Mandag aften havde man identificeret familien Merah, ved hjælp af den 24-åriges mor, men man havde fortsat ikke sporet, hvor de befandt sig fysisk. Tirsdag eftermiddag fandt politiet frem til Merahs lejlighed. Han var dog ikke selv tilstede. Profilen på Mohammed Merah beskrives som 'meget voldelig og ekstrem'.

- Han fortryder intet og han ønskede flere ofre på listen. Blandt andet en soldat, der skulle dræbes i morges. Han ville tvinge Frankrig i knæ, og han har proklameret, at han har handlet på egen hånd, gengav anklageren at Mohammed Merah har oplyst forhandlerne gennem døren.

På den netop afsluttede pressekonference kom det også frem, at den 24-årige muslim har oplyst, at han ikke er selvmordstruet eller ønsker at dø og at han nu vil overgive sig i aften.

Kl. 16.30: Angiveligt havde Mohammed Merah allerede udset sig sit næste offer, der skulle være skudt i morges. Ifølge BFMTV havde han identificeret en ny soldat, der skulle dræbes.

Kl. 15.44: Ifølge tv-stationen BFMTV's reporter på stedet havde Mohammed Merah først angivet at lade sig overgive kl. 14.30. Efter sammenbrud i forhandlingerne med den mistænkte og politiet, tyder noget dog på, at der er skred i forhandlingerne og at en mulig overgivelse kan være undervejs.

Kl. 15:35: Under sit korte møde på en kaserne tæt på det afspærrede område, har Nicolas Sarkozy, overfor regionsformanden af den jødiske organisation CRIF (Conseil Representatif des Institutions juives de France, rep.), Nicole Yardeni, oplyst at gerningsmanden havde planlagt et nyt attentat onsdag morgen.

- Han havde planlagt at skyde igen. Og planlagt at slå til i morges, lød det fra Yardeni, der ikke ønskede at uddybe sine oplysninger yderligere.

Læs også:

Se også: Advokat: Han bliver skudt eller begår selvmord

Kl. 15.30: I byen Montauban, hvor tre soldater i sidste uge blev skudt ned og dræbt af den formodede terrorist, afholdes der netop nu mindehøjtidelighed for de dræbte.

Kl. 15.05: Indenrigminister Claude Guéant dementerede kort efter kl. 15, at den 24-årige formodede terroist Mohamed Merah er arresteret.

Læs også:

Se også: Toulouse-mand taler ikke med politiet

Kl. 14.50: Der hersker lige nu stor forvirring om, hvorvidt den formodede terrorist i Toulouse er blevet pågrebet eller ej. Flere franske medier fortæller nu, at den formodede terrorist, der i flere timer har forskanset sig og ramt flere betjente med skud, er blevet pågrebet. Andre afviser dog arrestations-udmeldingerne.

Le monde og Le Point rapporterer dog, at den formodede gerningsmand er pågrebet, men at myndighederne endnu ikke kan bekræfte dette. Den franske tv-station BFM melder, at den mulige seriemorder er blevet pågrebet, og at præsident Sarkozy, der er på vej til området, kommer med en udtalelse om situationen inden længe.

Der er fortsat ingen officiel bekræftelse.

Kl. 14.30: Politiet meddeler, at man i en bil, der tilhører en af den 24-åriges brødre, som her til morgen blev anholdt, har fundet sprængstof. Der er uvist, hvor meget og hvilken type sprængstof, der er tale om, skriver 20minutes.fr. Angiveligt er den pågældende bror også tilhænger af den salafistiske overbevisning. Det er ikke bekræftet, at broderen har hjulpet med lillebroderens handlinger. Mohammed Merahs mor, hans bror og dennes kæreste er også anholdt og afhørt i sagen.

Læs også:

Se også: Toulousemandens slægtninge er anholdt

ekstrabladet.dk følger sagen...

1 af 2 Forhandlingerne mellem terroristen og den elitestyrkerne har stået på i over 12 timer. (Foto: AP)
2 af 2 
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen