24-årig islamist har tidligere været anholdt

En politikilde oplyser til AFP, at den mistænkte drabsmand i Toulouse har været anholdt i Afghanistan

Eliteenheden RAID forbereder et angreb mod det forskansede hus. (Foto: AP)
Eliteenheden RAID forbereder et angreb mod det forskansede hus. (Foto: AP)

Den 24-årige islamist, som mistænkes for drabene på tre børn, en lærer og tre soldater i det sydlige Frankrig, har været anholdt før.

En politikilde oplyser ifølge det franske nyhedsbureau AFP, at manden tidligere har været anholdt i Afghanistan. Det skriver Ritzau.

Tidligere onsdag oplyste den franske indenrigsminister Claude Gueant, at den mistænkte tidligere har rejst i det lovløse grænseområde mellem Pakistan og Afghanistan, der er kendt for at huse flere al-Qaeda-medlemmer.

Læs også:

112 - 21. mar. 2012 - kl. 07:01 Fransk politi i ildkamp med mistænkt for skoledrab

- Manden siger, at han er medlem af al-Qaeda, siger indenrigsminister Claude Gueant.

Ifølge indenrigsministeren vil den 24-årige islamist hævne 'dræbte palæstinensiske børn i Mellemøsten', og han er også rasende over den franske militærindsats i Afganistan.

Den 24-årige har været i politiets søgelys i et stykke tid, og en kilde tæt på efterforskningen siger ifølge det franske telegrambureau AFP, at 'han er en af dem, som er kommet tilbage fra krigszoner, som altid bekymrer efterretningstjenester'.

- Han har været i politiets søgelys sammen med flere andre allerede efter de første to angreb, siger en embedsmand og tilføjer, at efterforskningen havde givet afgørende beviser.Indenrigsminister Claude Gueant fortæller, at den mistænktes bror allerede er blevet arresteret på en anden adresse i Toulouse.

Elitestyrker fra specialenheden RAID gør sig lige nu klar til at storme det hus i Toulouse, hvor en 24-årig mand har forskanset sig.

Politiet har fået lukket for el, vand og strøm i hele gaden, og en af politiets særlige forhandlere forsøger at tale manden ud på husets første sal.

Fransk politi er overbeviste om, at den mistænkte, er gerningsmanden bag drabene på tre skolebørn, en lærer og tre soldater med nordafrikansk baggrund, oplyser en kilde i politiet til AFP.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen