Klaus Paghs ekskæreste igen anholdt

Politiet har igen anholdt Klaus Paghs ekskæreste Karema Hviid for borførslen af parrets søn. Nu bliver hun varetægtsfængslet

Foto: Mikael Rieck/All Over Press
Foto: Mikael Rieck/All Over Press

Politiet har i dag klokken 13.40 igen anholdt Klaus Paghs ekskæreste Karema Hviid for bortførslen af parrets søn Nicolai, der er syv år.

Anholdelsen skete, fordi Østre Landsret har omstødt løsladelsen fra byretten i Roskilde, der lod den 37-årige kvinde gå efter grundlovsforhøret den 1. februar.

- Sent i fredags omgjorde landsretten løsladelsen, og vi har så ledt efter hende i weekenden. I dag lykkedes det at få kontakt til hende over telefonen og vi aftalte et sted, hvor vi kunne hente hende, siger efterforskningsleder Ove Pedersen, Midt og Vestsjællands politi.

Læs også: Paghs ekskæreste anholdt

Byretten i Roskilde løslod Karema Hviid, men valgte i stedet at inddrage hendes pas. Landsretten mente imidlertid, at hun skal fængsles af hensyn til efterforskningen af sagen.

Derfor bliver hun i morgen fremstillet i et nyt grundlovsforhør, hvor dommeren blot skal tage stilling til, hvor længe hun skal holdes fængslet.

Bortført i 15 måneder
Den syv et halvt år gamle dreng var bortført af Karema Hviid i 15 måneder. Hun blev efter en større efterforskning anholdt den 31. januar kl. 13.35 på Holbæk motorvejen ved Tuse, hvor hun havde drengen med i bilen.

Hun sigtes efter straffelovens § 215 om unddragelse af forældreretten. Den 25. oktober 2010 forsvandt hun med sønnen til en ukendt bopæl uden at underrette Klaus Pagh. Han fik den 4. april sidste år tillagt forældremyndigheden af Østre Landsret.

Under bortførslen har mor og søn opholdt sig i udlandet.

Karema Hviid har i årevis nægtet Klaus Pagh samkvem med sønnen, og beskyldte ham for overgreb mod Nicolai - en beskylding der er afvist af retten.

Hun nægtede at aflevere sønnen, da Klaus Pagh fik forældreretten.

Efter Karema Hviids anholdelse den 31. januar sagde Klaus Pagh til ekstrabladet.dk:

- Karema var på Hvidovre Hospital for at besøge sin indlagte mor. Og selv om hun sagde, at hun kun var en niece og i øvrigt kaldte sig for Maria, fik sygeplejerskerne mistanke. Så de ringede til Roskilde Politi, der anholdt hende. Derefter bad Gentofte Kommune mig om at skrive under på et papir om, at de måtte hente Nicolai. Og det gjorde jeg, sagde Klaus Pagh.

Politiet leder efter hjælpere
Efterforskningsleder Ove Pedersen siger, at politiet stadig har en del efterforskning i sagen:

- Vi skal have fundet ud af, hvor de har opholdt sig, og hvem der har hjulpet dem under flugten, siger Ove Pedersen til ekstrabladet.dk.

Derfor blev grundlovsforhøret holdt for lukkede døre, og det sker måske igen i morgen.