TV: Små børn dræbt ved skole i Frankrig

Børn på tre, seks og ti år dræbt ved skudattentat ved jødisk privatskole i Toulouse i Frankrig

Fransk politi har afspærret området omkring Ozar Hatorah-Gymnasiet i Toulouse efter skudattentatet mandag morgen. (Foto: AP)
Fransk politi har afspærret området omkring Ozar Hatorah-Gymnasiet i Toulouse efter skudattentatet mandag morgen. (Foto: AP)

SE TV FRA GERNINGSSTEDET HEROVER

Mindst fire mennesker, heraf tre små børn, meldes dræbt ved et skudattentat foran en jødisk privatskole i den franske by Toulouse, oplyser lefigaro.fr.

Tre af de dræbte er børn på blot tre, seks og ti år.

Det skete efter at en gerningsmand på scooter formummet bag en styrthjelm klokken 08.10 mandag morgen kørte op foran Ozar Hatorah-Skolen, hvor han åbnede ild mod fire-fem personer på vej til skole.

En religionslærer og hans to børn på tre og seks år blev dræbt, mens den ti-årige datter af skolens rektor, Yaacov Monsonegro, der i første omgang blev erklæret alvorligt såret, er død af sine skader i løbet af formiddagen.

Et femte skudoffer - en 17-årig - svæver mellem liv og død.

Frankrigs indenrigsminister, Claude Guéant, har afbrudt et besøg i Mulhouse og tager til drabsstedet i det nordøstlige Toulouse.

Han har samtidig beordret øget bevogtning ved jødiske skoler i Frankrig som følge af attentatet i Toulouse.

Gerningsmanden på den sorte scooter flygtede i ukendt retning efter attentatet.

I sidste uge dræbte en ukendt gerningsmand på en sort scooter tre personer ved to af hinanden uafhængige attentater mod militærpersonnel i Montauban og Toulouse, og politiet kæder dagens drab sammen med sidste uges drab.

Israel: Frankrig vil straffe de skyldige
Frankrigs overrabiner, Gilles Bernheim, er rystet over hændelsen.

- Det er skrækkeligt, hvad der er sket i Toulouse i morges. Det smerter mig dybt, og jeg vil straks tage til Toulouse for at tilbyde min støtte, siger Gilles Bernheim til lefigaro.fr.

Også fra Israels ambassade i Frankrig udtrykkes forfærdelse over drabene.

- Vi er skrækslagne over dette attentat, men vi har stor tiltro til, at de franske myndigheder vil opklare sagen og straffe den eller de skyldige, siger Israels ambassadør i Frankrig Yigal Palmor.

Politiet har afspærret området omkring gymnasiet og er ved at foretage vidneafhøringer og tekniske undersøgelser.

1 af 2 Skyderiet fandt sted ved Lycee Ozar Hatorah i Toulouse. (Foto fra gymnasiets website)
2 af 2 Fransk politi har afspærret området omkring Ozar Hatorah-Gymnasiet i Toulouse efter skudattentatet mandag morgen. (Foto: AP)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere