Sigtelse: Plejebarn skulle trues til tavshed

Yngre mand sigtet for vidnetrusler midt under retssagen mod plejeforældrene

Et ægtepar er anklaget for vold mod en række plejebørn i Mern - de anklagede nægter sig skyldige. (Foto: Per Rasmussen)
Et ægtepar er anklaget for vold mod en række plejebørn i Mern - de anklagede nægter sig skyldige. (Foto: Per Rasmussen)

Få dage før han skulle vidne i retten mod sine tidligere plejeforældre i Mern-sagen, blev en dreng på 16 år, ifølge politiet, forsøgt truet til tavshed i en svømmehal i Vordingborg.

Truslerne blev fremsat af en yngre mand, der er ven med den plejesøn, F, som det volds – og vanrøgttiltalte ægtepar har fremskredne planer om at adoptere.

Mern–sagens anklager, politiadvokat Michael Boolsen fra Sydsjællands og Lolland Falsters Politi, bekræfter overfor Ekstra Bladet, at politiet har rejst sigtelse mod en person for vidnetrusler mod det 16–årige plejebarn. Ikke varetægtsfængslet

– Det er korrekt, at truslerne er fremsat under et besøg i en svømmehal. Personen er sigtet efter straffelovens paragraf 123, der meget hyppigt medfører varetægtsfængsling. Men i dette tilfælde har vi valgt ikke at stille vedkommende for en dommer, siger Michael Boolsen og tilføjer, at en fremstilling i retten beror på karakteren af de fremsatte trusler.

Politiadvokaten ønsker ikke nærmere at uddybe, hvad der blev sagt til vidnet.

Men efter hvad Ekstra Bladet erfarer, mødte det 16-årige tidligere plejebarn i svømmehallen plejesønnen F, som pludselig følte sig utryg og forlod bassinet.

Han fortalte en kammerat, at den 16-årige skulle vidne i sagen mod plejeforældrene. Lidt senere fremsatte kammeraten i følge sigtelsen så truslerne mod den 16-årige.

Han truede med pistol

Trods truslen i svømmehallen forklarede den 16-årige i retten, hvordan han under opholdet hos familien i Mern blev truet med en pistol, som plejefaderen rettede direkte mod hans hoved.

– Jeg var meget bange. Han stod kun få meter fra mig – uden at sige noget. Selv om det kun drejede sig om nogle få sekunder, føltes det som en evighed, fortalte drengen, der først faldt til ro, da plejefaderen viste ham, at våbenet ikke var ladt.

Jeg var altid bange

Til stort held for teenageren nåede han kun at være hos plejeforældrene i Mern i tre måneder, inden han kom i aflastning hos sine nuværende plejeforældre.

Læs:

Se også: Slap væk fra Mern-familien efter tre måneder

– Jeg var altid bange, da jeg boede hos mine tidligere plejeforældre. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange, jeg blev slået. Men jeg turde ikke fortælle det, før jeg mødte mine nye plejeforældre, fortalte han i retsmødet, hvor han afslørede, at en af plejeforældrene mundtligt også havde truet med at skyde både drengen og hans biologiske forældre.

Læs:

Se også: Plejemor: De syntes det var sjovt at holde på elhegn

Sagen fortsætter i næste uge med afhøring af det sidste af de i alt ni plejebørn, som ifølge tiltalen mod ægteparret blev udsat for vold, vanrøgt, trusler og frihedsberøvelse. x

Ægteparret nægter sig skyldige

Dommen ventes at falde midt i april.