Lastbilschauffør: Jeg har selv ramt cyklist

Thomas Karstenskov påkørte en cyklist for seks år siden, og han tvivler stærkt på, at lette løsninger kan stoppe højresvingsulykker.

På en stille villavej ramte Thomas Karstenskov en cyklist, selvom Thomas kun kørte 3 km/t og havde kamera på siden. (FOTO: Thomas Borberg/privatfoto)
På en stille villavej ramte Thomas Karstenskov en cyklist, selvom Thomas kun kørte 3 km/t og havde kamera på siden. (FOTO: Thomas Borberg/privatfoto)

I går blev en seks-årig dreng på vej mod skole dræbt af en lastbil i en højresvingsulykke. Lastbilschaufføren holdt efter eget udsagn øje med en bagfra-kørende knallert, da drengen drengen blev ramt.

LÆS OGSÅ:

Se også: Lastbilschauffør: Jeg holdt øje med en knallert

For seks år siden påkørte lastbilschauffør Thomas Karstenskov selv en cyklist i et højresving, som heldigvis slap med forskrækkelsen og blå mærker. Dog blev Thomas selv voldsomt påvirket af epsioden.

- Jeg græd simpelthen, da det skete. Og jeg græd også hele weekenden efter, fortæller Thomas Karstenskov til ekstrabladet.dk.

Thomas Karstenskov har også sympati med den chauffør, der i går ramte den seks-årige dreng, omend den største sympati ligger hos drengens familie.

- En seks-årig dreng har selvfølgelig absolut ingen skyld, og derfor tror jeg også, at ham der påkørte ham må græde, i hvertfald inden i, siger Thomas Karstenskov.

Påbud hjælper ikke en skid
Højresvingsulykken i går er tredje gang i år, at en person i Danmark bliver dræbt i trafikken i forbindelse med lastbilers højresving.

Da Thomas Karstenskov selv påkørte en cyklist, var han overbevist om, at der ikke var nogen på to hjul i nærheden.

LÆS OGSÅ:

Se også: S: Behov for indsats mod højresvingsulykker

- Jeg holdt 100 procent stille på en villavej, og jeg har ikke et normalt sidespejl, men simpelthen et kamera, som giver bedre overblik, men alligevel krydsede cyklisten mit synsfelt. Heldigvis hamrede og bankede cyklisten på min side, så det ikke blev værre, end det gjorde, fortæller Thomas Karstenskov, der tvivler stærkt på, at en lov om, at lastbiler skal holde helt stille inden højresving vil hjælpe noget:

- Det med at skulle stoppe helt op er det dummeste i hele verden. Det vil ikke hjælpe en skid og kun sinke trafikken. Det eneste, der vil hjælpe, er, hvis cyklister og lastbiler simpelthen kun må køre frem i et lyskryds på hvert deres tidspunkt.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her blev 6-årig dræbt for øjnene af storesøster

Thomas Karstenskov mener, at forbedrede lyskryds med svingpile separat til lastbiler og til cyklister er den eneste sikre vej frem for at undgå de forfærdelige ulykker.

- Så længe folk kan køre forbi dig højre om, vil der altid ske ulykker, så derfor vil sådanne vejkryds være vejen frem, hvor det er muligt, siger han til ekstrabladet.dk.