Dræbte mor og skyllede liget ud i toilettet

Amerikanske Robert Henry Moormann er henrettet for 28 år gammelt drab på sin adoptivmor

Robert Henry Moormann, 63, blev onsdag henrettet for drab på sin adoptivmor i 1984. (Foto: AP)
Robert Henry Moormann, 63, blev onsdag henrettet for drab på sin adoptivmor i 1984. (Foto: AP)

En 63-årig mentalt retarderet mand er blevet henrettet med giftsprøjte i Florence-fængslet i den amerikanske delstat Arizona for et af de mest bestialske og bizarre drab i statens historie.

Robert Henry Moormann var i 1984 på udgang fra fængslet, hvor han afsonede en dom for sexovergreb mod en otteårig pige, da han dræbte sin adoptivmor, som han havde haft et årelangt seksuelt forhold til.

Efter et skænderi kvalte Moormann den 74-årige Roberta Maude Moormann med en pude. Han fortalte senere politiet, at han som barn havde overværet sin adoptivfar foretage samme handling - dog uden et dødeligt udfald.

Moormann gik i panik og skar hoved, arme og ben af liget. Han parterede delene i små stykker, så de kunne skylles ud i toilettet på Blue Mist Motel i Florence, hvor drabet fandt sted. Han havde kløvet torsoen i flere dele og snittet fingrene af den ældre kvindes hænder, så de kunne passere uhindret gennem kloakken.

Hunde-knogler
Moormann skjulte hovedet i en garage og sendte adoptivmorens knogler med pakkepost til sin egen adresse i fængslet. Da han et par dage senere modtog pakken med det makabre indhold, forklarede han fængselsbetjentene, at det var 'hundeknogler'.

Robert Henry Moormann, der ifølge psykologerne har en intelligens som et lille barn, har aldrig nægtet drabet. Hans advokater kæmpede alligevel til det sidste for klientens liv, men de amerikanske appeldomstole gav grønt lys for henrettelsen.

Håber på tilgivelse
Ifølge avisen Arizona Republic smilede Moormann til vidnerne til henrettelsen onsdag morgen, inden den dødbringende gift flød ind i hans blodårer. Han have forinden undskyldt over for de pårørende til den otteårige pige, som han havde kidnappet og voldtaget i 1972.

– Jeg håber, at de kan tilgive mig, sagde han blandt andet i sine sidste ord.

Han nævnte ikke Roberta Maude Moormann med ét ord.