Narkodømt far udvises for altid

Den strammede udlændingelov har ramt en 37-årig narkohandler med fuld hammer. Han udvises for altid, selv om han har boet i Danmark hele livet

Han er født i Danmark og har boet hér hele sit 37-årige liv.

Men nu bliver en dømt narkohandler og et-barns far udvist for bestandigt til eks-jugoslavien, fordi han aldrig har søgt og opnået dansk statsborgerskab. Han har ingen tilknytning til forældrenes hjemland, og har anket udvisningen til Østre Landsret.

Dommen er faldet ved retten i Glostrup og er en konsekvens af stramningen af udlændingeloven, der trådte i kraft 1. juli sidste år.

Udenlandske kriminelle, der for eksempel dømmes for narkokriminalitet, skal nu udvises 'medmindre dette med sikkerhed vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser', siger loven.

Dømt for 240 gram heroin
Den 37-årige har været småkriminel det meste af livet og har mange domme for berigelseskriminalitet og lov om euforiserende stoffer.

Han er også tidligere dømt efter den hårde narkoparagraf, og i går idømte retten i Glostrup ham to et halvt års fængsel for at besidde 240 gram heroin til salg og til eget forbrug. Med i straffen er reststraffen fra en tidligere dom.

40 gram heroin blev fundet i hans hjem i Herlev, mens endnu 200 gram heroin blev opbevaret i hans søsters lejlighed, mens hun var ude for at rejse. Politiet beslaglagde 35.800 kr. hos ham, men pengene var lånt af hans mor til at betale husleje med, forklarede den 37-årige i retten.

Har barn på tre år
Han blev anholdt den 30. november sidste år, og har siddet varetægtsfængslet lige siden. Han er fortsat fængslet efter dommen, hvor han ankede både udvisningen og strafudmålingen.

- Udgangspunktet i den strammede udlændingelov er nu, at den dømte skal udvises. Og det har retten fulgt, selv om han har boet i Danmark hele livet. Den 37-årige har ingen tilknytning til eks-jugoslavien. Hans mor og søskende er danske statsborgere og han har et barn på tre år, siger advokaturchef Ole Weikop til ekstrabladet.dk.