Plejefar tjekkede psykolog for mikrofoner

Mern-sagen: Plejefaderen kropsvisiterede psykolog på visitationsbesøg for skjulte mikrofoner

RETTEN I NYKØBING FALSTER (ekstrabladet.dk): Anklagerne mod plejeforældreparret fra Mern LS og SS fortsatte her til eftermiddag i en lind strøm under retsmødet. Her blev ikke kun plejesønnen JH men også hans far afhørt i vidneskranken.

Blandt andet kom det frem, hvordan plejefaderen, efter skærmydsler med JH's far, havde kropsvisiteret en psykolog fra kommunen, som kom på besøg for at tale med plejesønnen JH.

JH blev dengang frivilligt anbragt hos plejefamilien, fordi familien havde svært ved at tøjle drengen, der først senere fik diagnosen ADHD.

Men selvom JH's familie havde fået anbragt deres søn frivilligt oplevede de hurtigt, at de helt blev afskåret fra deres egen søn.

Læs også: Kaldte plejesøn 'min egen lille perker'
Læs også: Plejesøn bange for at vidne

Biologisk familie måtte ikke stille for mange spørgsmål
- Når vi talte i telefon med ham, var han tvær og mut og svarede kun 'ja og nej' på vores spørgsmål. Når vi stillede for mange spørgsmål, blev røret lagt på. I den tid han var hos familien, havde vi kun samkvem med ham to gange, forklarede sønnens far BH i retten.

Af uransagelige årsager blev det bestemt, at familien kun måtte have overvågede besøg hos den aflastningsinstitution, som plejeforældrene også benyttede til JH. Men da drengen en dag dukkede op med et ar i panden, fik faderen til sidst lokket ud af drengen, at det skyldtes et brusehoved.

Herefter fik JH's familie så stærk en mistanke og fornemmelse af, at noget var galt, at de alarmerede kommunen. Til sidst sendte kommunen en psykolog afsted for at tale med JH på gården i Mern.

Læs også: Plejemor: De syntes det var sjovt at holde på elhegn
Læs også: Plejefar: Det er noget politidamen har fundet på

Fjernet efter psykologbesøg
Det var blandt andet ved denne psykologs ankomst, at den angiveligt stærkt neurotiske plejefar LS, ifølge JH's fars forklaring, ikke tillod psykologen at komme indenfor, før han var blevet kropsvisiteret for skjulte mikrofoner.

Nervøsiteten over at samtaler fra huset efter sigende skulle foreviges på bånd opstod blandt andet, fordi JH's far selv indrømmede overfor plejeforældrene, at han havde optaget nogle samtaler mellem ham og plejefaderen.

Kommunens psykolog vendte efterfølgende hjem og tilkendegav, at gården i Mern ikke var det rigtige sted for JH at være. Han blev efterfølgende flyttet fra familien efter to år i pleje.

- Det er forfærdeligt at afgive sit barn til en anden familie. Men vi havde brug for hjælp og vi gjorde det, fordi vi og JH havde brug for aflastning. Det var ikke for at miste ham, lød det fra faderen i retten.

Plejemor afviser alt
Tidligere i dag afviste den 54-årige plejemoder samtlige anklager fra den 25-årige plejesøn JH, som i retten fortalte om et liv hos plejeforældrene der indeholdt tæsk, ingen tøj, ingen mad, hvordan han ikke måtte være med til juleaften og hvordan hverdagen bestod af forskellige afstraffelsesmetoder.

- Han var et umuligt barn, og derfor sendte vi ham også nogen gange på aflastning på et bosted i weekenderne.

- Han gik kun på skoler med madordning, så han har også fået mad.

- Hans far truede os på livet, og derfor skulle besøgene overvåges. Og så var JH altså meget glad for min mand LS og gik altid glad rundt sammen med ham, fastslog hun i retten på anklagerne.

Fakta: Sagen kort

De to plejeforældre, der er tiltalt for vold, vanrøgt og frihedsberøvelse mod deres plejebørn, nægter alle anklager. De to er beskyttet af et navneforbud og har ikke været varetægtsfængslet mens efterforskningen har stået på.

Det var en plejesøn, der fik sagen til at rulle, da den dengang 14-årige dreng i december 2009 betroede sig til en pædagog, som gik til kommunen.

Det var dog langtfra første gang, myndighederne fik advarsler om voldstilstandene, der ifølge anklageskriftet har stået på i op til 20 år.

I 2003 blev plejeforældrene politianmeldt for vold mod børnene. Senere fik Vordingborg Kommune en henvendelse fra et af plejebørnenes forældre.

Ingen af henvendelserne blev taget alvorligt. I stedet eskalerede afstraffelsesmetoderne hos plejeforældrene, der samtidig fik økonomisk tilskud af kommunen.

Ekstra Bladet har, siden avisen afslørede sagen sidste sommer, beskrevet, at familien har tjent op til 1,5 millioner om året på at fylde huset med plejebørn.