Lastbilschauffør: Jeg holdt øje med en knallert

Højresvingende lastbilschauffør holdt øje med en bagfra-kørende knallert - men overså seksårig dreng

Politiet afventer fortsat de endelige resultater fra bilinspektøren og undersøgelserne af barnecyklen samt selve det kryds, hvor en seksårig dreng i morges blev offer for en højresvingende lastbil.

Drengen kom kørende med sin 12-årige storesøster og skulle lige over for grønt i krydset Perlestikkergade/Svingelsvej i Nakskov, da det store køretøj drejede til højre. Den seksårige dreng, der lå foran sin søster kom på tragisk vis ind under den store vogn.

- Både lastbilen og børnene kører frem for grønt, og chaufføren har forklaret, at han holdt fokus på en bagfrakommende knallert og altså overså drengen, forklarer vicepolitikommissær Bøje Jørgensen fra Politiet i Nakskov.

Læs også: Her blev seksårig dræbt for øjnene af sin storesøster

Der er - fra flere forskellige vidner på gerningsstedet - forskellige meldinger om, om både børn og lastbil holdt for rødt eller om de kom kørende mod det grønne lys.

Den seksårige dreng, der blev kørt ned foran øjnene af den skræmte storesøster, blev hastet til hospitalet i Nakskov, men hans skader var så alvorlige, at lægerne ikke kunne redde ham.

Der er ikke umiddelbart blevet konstateret hverken spritkørsel eller andre overtrædelser hos den danske chauffør, der efter ulykken fik krisehjælp via sin arbejdsgiver.

En eventuel sigtelse mod ham vil først blive rejst, når sagen er færdigefterforsket.

1 af 2 
2 af 2