Brandskadet krydstogtskib slæbes i land

Fransk trawler har taget krydstogtskib på slæb, efter skibet har drevet rundt ud for Seychellerne

Det italienske krydstogtskib, som drev rundt uden strøm ud for Seychellerne med over 1000 mennesker om bord efter en brand, er blevet taget på slæb af en fransk fiskebåd. Det skriver BBC.

Ifølge BBC's korrespondent er skibet på vej til en ø sydvest for Seychellerne. Når skibet når frem til øen får passagererne lov til at gå i land og bliver indkvarteret på øens eneste hotel.

Den italienske kystvagt har tidligere bekræftet, at den franske fiskebåd er kommet frem til krydstogtskibet.

Skibet er fra det samme selskab som det tragedie-ramte Costa Concordia.

Rederiet bag skibet siger, at de mange mennesker må leve med, at strømmen næppe kommer tilbage. Det betyder, at de i den tropiske varme ikke har noget airconditioning.

Branden på skibet brød ud i maskinrummet. Branden er slukket, og ingen af de ombordværende på luksusskibet er kommet noget til.

Krydstogtskibet hedder Costa Allegra, og det var på vej fra Madagaskar til Seychellerne, da der udbrød brand nær øen Alphonse. Det fik skibet til at udsende et mayday.

Fragtskibe i nærheden kom fartøjet til undsætning.

- Alle passagerer og besætningsmedlemmer om bord på Costa Allegra er ved godt helbred og fik hurtigt besked om situationen, sagde den italienske kystvagt mandag.

Branden bragte hurtigt tankerne tilbage til ulykken på Costa Concordia den 13. januar. Krydstogtskibet forulykkede ved øen Giglio i Italien, da det sejlede for tæt på kysten. Skibet ligger stadig ud for øen - halvdelen under vand.

Skibet havde over 4000 mennesker om bord. 25 mennesker omkom, og syv er fortsat savnet.