Hacket sangerinde får millionerstatning

Den engelske sanger Charlotte Church indkasserer cirka seks millioner på bankkontoen for at være blevet hacket.

Hun var kun 16 år, da tabloidavisen News of the World startede med at hacke hendes mobiltelefon. I dag modtager 26-årige Charlotte Church knap seks millioner i erstatning fra ejerne bag, News Corp. Det skriver finanshjemmesiden Bloomberg.

Ved et retsmøde mandag bekræftede News Corp., at firmaet løbende havde generet Church-familien, overvåget dem, hacket farens telefon og erhvervet sig oplysninger om morens komplekse medicinske historie, der udmøntede sig i et selvmordsforsøg i 2005.

Charlotte Church indgik forlig få dage før, den egentlige retssag skulle gå i gang, men hun ærgrer sig stadig over ligegyldigheden hos News Corp.

- Jeg ville ikke have fået mere ud af en retssag, for det er tydeligt, at ingen fra News International er i stand til at forklare deres handlinger, siger Church i en pressemeddelelse og refererer til firmaets engelske afdeling.

- Efter min mening er de ikke oprigtigt kede af, hvad de har gjort. De er kun kede af, at de blev opdaget, tilføjer sangerinden.

Church og hendes forældre sagsøgte News Corp. i december, efter at politiet fremførte beviser for, at den tidligere private efterforsker for News of the World, Glenn Mulcaire, havde aflyttet deres telefonsamtaler for at skrive historier om dem.

News of the World var en britisk tabloidavis, der udkom på søndage. Den udkom dog sidste gang den 10. juli 2011 på grund af flere skandaler, der påvirkede avisens rygte.

Avisen blev udgivet af Rupert Murdochs News Group Newspapers.