Se Interpols liste: De er efterlyst

28 forbrydere er efterlyst verden over af Danmark

HVIS DU LÆSER EB.DK PÅ MOBIL KLIK HER.

21-årige Yosef Ahmad Hussain Naem Al-Kassab, der i sidste uge fik hjælp til at stikke af fra et retsmøde i retsbygningen på Blegdamsvej i København er en blandt 28 forbrydere, som er efterlyst af den danske stat via Interpol.

Han tilhører den kriminelle gruppering med base i området omkring Blågårds plads og skulle i retten for at få forlænget sin varetægtsfængsling for drabsforsøg. Sammen med to andre er han sigtet for at have forsøgt at slå en mand ihjel på Åboulevard i november.

Dengang blev en mand passet op af de tre gerningsmænd, der ville vide, om han var fra 'Værebro'. De har formentlig hentydet til Værebros Hårde Kerne, VHK, der er en bandegruppering i Storkøbenhavn.

Gerningsmændene stak manden adskillige gange med een kniv i både hovedet, i lårene og på kroppen. Flere af stikkene var ifølge politiet livstruende, men offeret overlevede.

Politiet ved ikke, om Al-Kassab opholder sig i Danmark eller er søgt til udlandet.

Er formentlig i Sudan
Én af de efterlyste der sandsynligvis holder lav profil i udlandet er 'Jaguaren' eller Ahmed Numan Isaac Rahma, som han er døbt.

Han er sudansk statsborger og er mistænkt for parteringsdrabet på taxichauffør Torben Vagn Knudsen i Adelgade i foråret 2005.

Drabet fandt sted i Jaguars lejlighed, hvor også amerikaneren Jared Heller var til stede.

Det er den dag i dag uvist, hvorfor Jaguar slogTorben Vagn Knudsen ihjel.

Trioen havde været på Andys Bar i Gothersgade og festede videre i Jaguars lejlighed. Jared Heller faldt i søvn, men vågnede ved et skrig fra lejlighedens badeværelse, hvor Jaguar med knivstik havde dræbt Torben Vagn Knudsen.

Efterfølgende tvang Jaguar Jared Heller til at være med til at partere liget af Torben Vagn Knudsen, og ligdelene blev i sorte affaldssække placeret rundt omkring i de omkringliggende gader.

Jared Heller fik fire måneders fængsel for at deltage i parteringen af liget.

Det formodes, at Jaguar er flygtet til sit hjemland, og dansk politi er for længst holdt op med at lede aktivt efter ham.

Glaskaster jages over hele verden
En anden person der har forvoldt en andet menneskes død, er den 30-årige Waheed Sarwar, der er af pakistansk afstamning.

Han har siden først i maj måned 2009 været på flugt fra politiet.

Waheed Sarwar tyrede tidligt om morgenen søndag den 10. maj 2009 af ukendte årsager et tungt glas i hovedet på den 25-årige bartender på Café Rust Andreas Bull-Gundersen.

Andreas Bull-Gundersen var nordmand og studerede til socialrådgiver i Danmark og have arbejdet i flere år på Café Rust, hvor han var meget vellidt.

Efter episoden henvendte Andreas Bull-Gundersen, der var bløder, sig på Rigshospitalet for at få hjælp. Han vidste, at hans blødersygdom betød, at slaget fra glasset kunne være farligt for ham.

Han sagde til en sygeplejerske, at han var hæmofil ( bløder red.), men sprogforvirring gjorde, at sygeplejersken troede, at nordmanden sagde, at han var homofil, og hun bad ham derfor tage en taxi hjem.

Læs også:

Se også: Riget indrømmer fatal afvisning

Et døgn efter døde Andreas Bull-Gundersen af en hjerneblødning som følge af, at glasset havde ramt ham i hovedet.

Rigshospitalet har siden erkendt, at hans liv sandsynligvis kunne være reddet, hvis ikke sprogforvirringen havde fået sygeplejersken til at sende ham hjem.

Banket ihjel med ratlås
En af de nyeste på listen over forbrydere, som dansk politi gerne vil have fat i, er den 35-årige Chaudhry Shahid Reza.

Han mistænkes for at være hovedmanden bag drabet på den 45-årige Muhammad Arfan, der blev fundet død i en blodpøl tæt på sin bopæl i Høje Gladsaxe i begyndelsen af november sidste år.

Chaudhry Shahid Reza er pakistansk statsborger. I 2002 fik han afslag på asyl i Danmark og har siden boet i Italien. Han har gyldigt italiensk ID og italiensk arbejds- og opholdstilladelse.

Læs også:

Se også: Drab i Høje Gladsaxe: Offer hjalp mistænkt drabsmand til Danmark

Ifølge vidner har han opholdt sig illegalt i Danmark siden marts/april i år. Han har angiveligt boet og opholdt sig i Tingbjerg.

Motiv er angiveligt hævn
Ifølge Københavns Vestegns Politi er motivet til drabet sandsynligvis et ønske om hævn.

Chaudhry Shahid Reza har tidligere arbejdet for Muhammad Arfan, og de har ifølge politiet haft flere voldelige sammenstød med hinanden.

Se mere om de 28 personer, der er efterlyst via Interpol for forbrydelser i Danmark i den interaktive oversigt oven for.