Hjælp med at fange dankort-svindlere

Har tappet dankortoplysninger og pinkoder i Aarhus

Ved du hvem disse to mænd er? (Politifoto)
Ved du hvem disse to mænd er? (Politifoto)

Østjyllands Politi beder offentligheden om hjælp til at fange to mænd, der er mistænkt for at have tappet oplysninger fra et større antal dankort i Aarhus.

Mændene har monteret skimmingudstyr på dankortautomater hos Jyske Bank på Randersvej 37 den 21. februar, Skanderborgvej 181 den 22. februar og igen på automaten på Randersvej 37 den 23. februar.

I den forbindelse er de blevet foreviget af et overvågningskamera, hvorfor politiet har et vellignende foto af de to forbrydere.

- Udstyret kan tappe de elektroniske kortoplysninger, når man stikker kortet i automaten, og de har samtidig placeret et kamera på størrelse med et knappenålshoved, så de har kunnet aflure folks pinkoder, siger politikommissær ved Østjyllands Politi, Mogens Brøndum, til ekstrabladet.dk.

Hvor mange kort, der er brugt i de to automater de pågældende datoer og som således kan være blevet tappet for oplysninger, er uvist.

Sandsynligvis fra Østeuropa
Østjyllands Politi formoder, at mændene stammer fra Østeuropa.

- Det er typisk østkriminalitet. Det er vores mistanke - også baseret på tidligere tilfælde - at oplysningerne fra kortene sendes til Østeuropa, hvor de benyttes til at fabrikere falske kort, der eksempelvis kan benyttes i USA eller Afrika, hvormed man omgår den sikkerhedsforanstaltning med chip, som vi bruger i Danmark, siger Mogens Brøndum til ekstrabladet.dk.

Hvem kender dem?
Hvis du kender identiteten på de to mænd eller har set dem og kender noget til deres færden, hører Østjyllands Politi gerne fra dig.

- De er som regel ganske kort tid i hver politikreds og er meget mobile. Men det kan være, at de har en base et sted, eller at nogen eventuelt har lejet et sommerhus ud til dem og kan genkende dem. Vi vil under alle omstændigheder gerne have hjælp til at finde de to mænd, siger Mogens Brøndum til ekstrabladet.dk.

Har du oplysninger i sagen, kontakt da Østjyllands Politi på telefon 114 eller 87 31 14 48.