Pistoler fundet i klub på Amager

21-årig mand fængslet, efter at politiet fandt to pistoler med patroner. Ti mænd blev anholdt og løsladt igen, men er fortsat sigtet

En kontrol af en adresse på Amager førte natten til lørdag til, at Københavns Politi fandt to pistoler med patroner, og de 11 tilstedeværende mænd blev alle anholdt. En 21-årig blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten og fængslet i 12 dage. De 10 andre er løsladt, men fortsat sigtet efter våbenloven. Alle 11 nægter sig skyldige.

- En blev fængslet i går. Han er kendt af politiet, men jeg kan ikke komme ind på i hvilken forbindelse, vi kender ham, siger den centrale efterforskningsleder i Københavns Politi, John Dyhrberg Christensen, til ekstrabladet.dk.

Rødder i Urbanplanen
Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger er Portugalsgade 15 på Amager stedet , hvor våbenfundet blev gjort, en klublignende lokalitet, og de sigtede har tilknytning til en gruppering med rødder i bebyggelsen Urbanplanen på Amager.

Efterforskningslederen vil endnu ikke fortælle, hvilke pistoler man fandt på adressen, og hvad der førte til fremstillingen af den 21-årige:

- Vi skal have undersøgt pistolerne for spor for at finde ud af, hvem der kan knyttes op på dem, men der er nogle omstændigheder, der har gjort, at vi har en forøget mistanke mod den fængslede.

Politikontrollen af Portugalsgade 15 foregik lørdag klokken 01.35.

Ved du noget, så send sms til 1224 (det koster alm. sms-takst), eller skriv en mail til 1224@eb.dk