Anklager: Kvinde død af mindst 18 knivstik

Dræbt pædagog fra Viborg blev stukket mindst 18 gange i brystet med kniv og havde også andre skader

Den dræbte Judy Meiniche Simonsen. Foto: Privat
Den dræbte Judy Meiniche Simonsen. Foto: Privat

Den 46-årige pædagog Judy Meiniche Simonsen, der onsdag blev fundet dræbt ved Hals Sø ved Viborg, blev dræbt af omkring 18 knivstik i brystet.

Det bekræfter anklageren, advokaturchef Pia Koudahl, Midt- og Vestjyllands Politi.

- Der er i hvert fald de 18 knivstik i brystet, men der er også andre skader. Hvad det er, vil jeg ikke komme ind på.

Det siger Pia Koudahl efter et grundlovsforhør fredag morgen, hvor en 39-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger for drabet.

Grundlovsforhøret ved Retten i Viborg blev holdt for lukkede døre af hensyn til politiets efterforskning. Den mistænkte gerningsmand var ikke selv til stede, da han blev hårdt kvæstet ved en bilulykke i forbindelse med sin anholdelse.

Ud fra observationer på det sted, hvor kvinden blev fundet dræbt, og fund, som retsmedicinerne har gjort i forbindelse med obduktionen af hende, sigtes den mistænkte drabsmand også for voldtægt eller anden kønslig omgang end samleje inden drabet.

- Det er nogle ting ved den måde, hun blev fundet på, og nogle ting som retsmedicinerne har fundet, der gør, at vi mener, hun kan være udsat for voldtægt eller en anden seksuel krænkelse, siger Pia Koudahl.

Kortlægger færden
Politiet har fundet en mobiltelefon i nærheden af det sted ved Hald Sø, hvor kvinden blev fundet dræbt, men det vides endnu ikke, om den tilhørte den afdøde.

- Vi ved ikke, om det er hendes, men det undersøger vi nu, siger Pia Koudahl.

Politiet kortlægger også den drabssigtedes færden, fra han tirsdag aften forlod bostedet Blåkærgård ved Viborg i bil sammen med den 46-årige pædagog, til torsdag morgen, da han blev anholdt ved Randers.

Undersøgelserne skal blandt andet belyse, om andre kan være involveret i drabet.

- Vi har et slip, fra han forlod bostedet sammen med den afdøde, til han blev anholdt i går. Der er mange timer, hvor vi ikke ved, hvad han foretog sig. Det skal vi finde ud af. Om der er andre involverede, er for tidligt at sige, siger Pia Koudahl.

Politiet skal nu blandt andet i gang med at afhøre vidner og med at undersøge tekniske spor og dna fra findestedet og fra kvinden.