Drukbetjente efterforskes for ulovlige kanonslag

Politiskandalen på Vestegnen: Kanonslag kan stamme fra beslaglæggelse, der aldrig blev registreret

Her er de skandaleramte betjente med rygmærker til en sommerfest. Foto: Privat
Her er de skandaleramte betjente med rygmærker til en sommerfest. Foto: Privat

I forbindelse med sidste uges drukskandale hos specialpatruljen på lokalpoliti-stationen i Rødovre undersøges det nu, om de mange kanonslag, der fyrede op under festlighederne, eventuelt stammer fra en beslaglæggelse kort før nytår.

Kilder i vestegnens kriminelle miljø fortæller, at medlemmer af den skandaleramte specialpatrulje beslaglagde 50 store kanonslag fra to indvandrere kort før nytår.

Læs her: Fulde politifolk smed kanonslag

Det skete på Brøndby Nord Vej i Brøndby, hvor de to rødder var blevet standset af betjentene. En gennemgang af deres bil afslørede de mange kanonslag i bagagerummet.

Siden hørte de unge ikke noget fra politiet i forbindelse med beslaglæggelsen. Noget tyder derfor på, at det ulovlige krudt aldrig er kommet videre i systemet.

Læs her: Klagemyndighed advarede politivenner mod Ekstra Bladet

- Vi har kastet mange ressourcer ind i det her. Det gælder også, hvor de omtalte kanonslag stammer fra, siger Kirsten Dyrman, direktør, Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der efterforsker drukskandalen.

Over tyve personer er allerede afhørt.

Var på arbejde

En række af de 13 festdeltagere stod egentlig på vagtplanen til at være på arbejde den famøse aften. Men i stedet for at passe på samfundet gik de på druk.

De involverede betjente er blevet afhørt uden pligt til at udtale sig, oplyser direktør Kirsten Dyrman.

Læs her: Ville køres på druk i patruljevogn

Undersøgelsen af skandalen er ikke afsluttet. Men Ib Meng, chefpolitiinspektør, Vestegnens Politi, udelukker ikke, at sagen kan få strafferetslige konsekvenser for flere af Specialpatruljens folk.

Dagen efter drukturen nedlagde han personligt Specialpatruljen. I første runde mens sagen efterforskes. Kilder tæt på sagen vurderer dog, at politi-enheden aldrig kommer til at genopstå i sin hidtidige form.

Kender du noget til sagen? Kontakt os på mail eller send en sms på 1224 (det koster alm. sms-takst)