5-7 personer bag fangeflugt

Fangeflugt fra retten: Helt op mod syv personer deltog i går i den planlagte fangeflugt fra retten på Frederiksberg

Mens en person sad klar bag rattet i en mørkeblå Toyota Carina på Blegdamsvej kunne mellem fem til seks andre personer ubemærket træde ind i retsbygningen til Retten på Frederiksberg.

Nærmest samtidig forlod en af medkumpanerne selve retslokalet, hvor deres kammerat skulle fristforlænges og straks herefter gik de i fællesskab til angreb på den dør, bag hvilken den fængslede sad og konferede med sin advokat.

Udstyret med et koben fik de planmæssigt brudt døren op og befriet deres ven, der frivilligt lod sig føre med og ned til den ventende chauffør. Undervejs forsøgte en retsbetjent at stoppe gruppen men blev truet med kobenet. Det lykkedes dog at smadre en rude i flugtbilen.

Se også: Truede fængselsbetjente med koben under fangeflugt

Den 22-årige Soufyan Karroum er siden fangeflugten i går fortsat på fri fod. Selvom politiet har modtaget flere henvendelser omkring flugtbilens færden er det ikke lykkedes at opspore den sigtede tyv.

- Vi har selvfølgelig været på de oplagte adresser og steder, hvor han har tilknytning, men uden held oplyser Brian Belling fra Station Bellahøj.

Se også: Domstol beder politi om bedre sikkerhed

Politiet er nu i gang med at gennemse overvågningsbånd både inde fra retten og fra arealerne foran og omkring retsbygningen på Blegdamsvej.

- Vi har flere billeder af dem og også gode signalementer fra de tilstedeværende retsbetjente og vidner, oplyser Brian Belling.

Se også: Politi leder efter flugtfange i bandemiljø

Så sent som i sidste uge blev en anden fangeflugt gennemført fra samme retsbygning. Heller ikke det pågældende 21-årige bandemedlem Yosef Ahmad Hossain Naem al-Kassab, der formåede at undslippe ordensmagten, er endnu blevet fanget.