En anholdt ved Østre Landsret

Politiet har lagt en jernring omkring Østre Landsret i København, efter flere bandefolk mødte frem og våben blev fundet i nærheden. En anholdt

Tumult, visitationer af fremmødte og knivfund foran Østre Landsret i København. (Foto: Linda Johansen)
Tumult, visitationer af fremmødte og knivfund foran Østre Landsret i København. (Foto: Linda Johansen)

Først frygtede politiet en mulig hævnaktion mellem to bandegrupperinger tidligere idag ved Østre Landsret, hvor der var et stort fremmøde af bandemedlemmer ved Østre Landsret her til formiddag.

Der var der dog tale om en støtteaktion fra gruppen Brothas med rødder i Mjølnerparken, der var mødt frem for at vise deres ubetingede støtte til to frænder i retssalen.

Københavns Politi lagde ved 10.30-tiden en jernring omkring Østre Landsret, hvor blandt andet Fredericiagade blev afspærret, efter at politiet - forud for en ankesag mod to bandemedlemmer fra Mjølnerparken - skulle møde i retten.

Ved ankesagen skulle to personer med tilknytning til grupperingen fra Blågårds Plads vidne i ankesagen. Og folkene fra Mjølnerparken var mødt frem ved Østre Landsret i tilfælde af, at også folkene fra Blågårds Plads ville møde op.

Det skete dog ikke.

Det var tilstedeværelsen af de mange hætteklædte , der gjorde udslaget for, at myndighederne greb ind og nu er massivt til stede.

Økse og kniv ved retten
- Vi var tilstede i forvejen på grund af retssagens karakter, men observerede så nogle biler ankomme og en flok personer med retning mod retten. Vi har i øjeblikket tilbageholdt omkring 30 personer foran retten, som vi lige skal have lidt styr på, for at undgå problemer i retten, oplyser den centrale efterforskningsleder på stedet til ekstrabladet.dk.

En person er blevet anholdt, fordi han i forvejen var efterlyst. For hvad vides ikke. Resten af de hidtil tilbageholdte 30 fremmødte personer er blevet bortvist fra området.

Den Centrale Efterforskningsleder bekræfter overfor ekstrabladet.dk, at man i Fredericiagade fandt tre knive gemt eller smidt ind under parkerede biler. Og under en bil i Amaliegade fandt man en økse.

En af de fremmødte bandemedlemmer har overfor ekstrabladet.dk tillkendegivet, at de omtalte våben 'skulle bruges til at fælde træer med'.

Overfald med hammer og stemmejern
Ankesagen i landsretten i dag omhandler en voldssag fra februar 2010 i Vridsløselille Statsfængsel, hvor de to bandefolk fra Mjølnerparken overfaldt en rival fra Blågårds Plads-grupperingen. Bandemedlemmet blev overfaldet, slået ned med hammer og fik banket et stemmejern ind i hovedet.

De to bandefolk fik i sin tid fem års fængsel for overfaldet. En dom der altså blev anket.

1 af 2 Her bekender en maskeret bandefigur sig til grupperingen Brothas (Foto: Linda Johansen)
2 af 2 Tumult, visitationer af fremmødte og knivfund foran Østre Landsret i København. (Foto: Linda Johansen)