Politi om egen skandalefest: Brandærgerligt

10.700 politibetjente skal nu stå til regnskab for 25 betjente, der gik over stregen, siger Politiforbundet.

En politifest gik amok, da berusede betjente kom i klammeri og smed kanonslag. Foto: Jesper Mortensen
En politifest gik amok, da berusede betjente kom i klammeri og smed kanonslag. Foto: Jesper Mortensen

Skandalesagen fra Rødovre, hvor berusede betjente kastede med fyrværkeri og kom i klammeri med kolleger, skader samtlige politifolk i landet.

Det siger Peter Ibsen, som er formand for Politiforbundet.

- Det er så brandærgerligt, fordi det sænker respekten for tusindvis af knalddygtige og engagerede politifolk, når deres kolleger ikke forstår at varetage den anseelse og de krav, der følger med uniformen, siger han.

Det er betjente fra specialpatruljen fra Københavns Vestegns Politi, som mistænkes for at have kastet med kanonslag til en meget våd fest i sidste weekend.

Læs også:

Se også: Politifest gik amok: Smed kanonslag

Sikkert er det, at politiet fik flere anmeldelser om, at der lød høje brag ved den lokale politistation i Rødovre, hvor specialpatruljen festede igennem.

Det blev så alvorligt, at tilkaldte betjente kom i klammeri med de festende kolleger, og der blev også tilkaldt en hundepatrulje.

Skader troværdighed
Hele historien er så kedelig, at den skader alle mænd og kvinder i politiuniform herhjemme, siger Peter Ibsen.

- I de næste mange uger skal 10.700 politifolk høre for, at 25 kolleger festede langt ud over det acceptable på Vestegnen, siger han.

- De skal høre om det til familiesammenkomster, forældremøder, over hækken, på gaden og i form af tilråb, tilføjer Peter Ibsen.

Læs også:

Se også: Politi-skandalen på Vestegnen: Var tæt på at slippe hundene løs på politikolleger

Formanden for Politiforbundet siger også, at det smitter af på alle politifolks troværdighed, når medierne i øjeblikket fyldes op af dårlige historier om fangeflugter og vidnetrusler, som 'nådesløst udstiller politiets fejl i prime time'.

- Det tegner et billede af slendrian og manglende engagement, som er enormt uretfærdigt. For ingen af delene passer, siger Peter Ibsen.

Ifølge Politiforbundet repræsenterer politiet bredt udsnit af befolkningen, og det fører nogle gange til fejl, men det er frem for alt en styrke, lyder det.

- Det vil sige, at vi ikke er fejlfri: Vi er menneskelige. Der vil være svipsere. Men det er prisen for en langt større gevinst: nemlig et politi forankret i befolkningen, og som ligner befolkningen, siger han.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) skal nu undersøge den opsigtvækkende fyrværkerisag fra den lokale politistation i Rødovre.