Druk-bilist dømt for at dræbe prostitueret

32-årig dømt for spirituskørsel og uagtsomt manddrab

Retten i Roskilde kunne ikke finde nogen formildende omstændigheder, da en 32-årig mand stod tiltalt for spirituskørsel og uagtsomt manddrab. Det skriver Dagbladet Køge.

Sagen stammer fra juli 2011, hvor den 32-årige Atila Agar stærkt beruset kørte galt ved Gl. Havdrup nær Solrød. I bilen sad en afrikansk prostitueret, som han kort forinden havde samlet op i Istedgade i København.

I retten understregede han, at han kun havde til hensigt at give hende et lift, men køreturen endte fatalt for kvinden.

På Roskildevej skred bilen ud i en svag kurve, og da den 32-årige forsøgte at rette op, skred bilen ud i høj fart og ramte nogle parkerede biler. Bilen ramte med passagersiden først, og kvinden fik fatale kvæstelser i hovedet og omkom kort efter.

Politiets tekniske undersøgelser har vist, at manden kørte mindst 110 kilometer i timen på en strækning hvor fartbegrænsningen er 70, og den 32-åriges promille blev kort efter ulykken målt til 1.61. Retten fandt, at den 32-årige alene var skyld i ulykken.

- Vejen var tør, der var gode udsigtsforhold, og belægningen var ny. Der var ingen ydre omstændigheder, der kunne have udløst den her ulykke, siger anklageren Sune Ploug Sørensen til Dagbladet Køge.

Atila Agar erkendte, at han havde kørt spirituskørsel, men han nægtede at han havde kørt for stærkt, og han nægtede sig også at være skyldig i uagtsomt manddrab.

I retten forklarede han, at kvinden havde distraheret ham ved at snakke til ham på ulykkestidspunktet, og forsvareren argumenterede for, at hun selv havde et medansvar for ulykken, da hun ikke bar sikkerhedssele.

De argumenter gjorde dog ikke synderligt indtryk på retten, der idømt Atila Agar 18 måneders ubetinget fængsel.