DF: Beklageligt, at uafhængig myndighed lækker oplysninger til politiet

Retspolitisk ordfører Peter Skaarup (DF) undres over, at politidirektør blev advaret om Ekstra Bladets interesse for skandale på lokalstation i Rødovre

– Det virker som en besynderlig reaktion, når en uafhængig myndighed som første indskydelse vælger at orientere politiet.

Sådan lyder retspolitisk ordfører Peter Skaarups (DF) reaktion på Den Uafhængige Politiklagemyndigheds beslutning om straks at orientere politidirektør Kim Christiansen om Ekstra Bladets henvendelse vedrørende efterforskningen af begivenhederne omkring en fest hos Specialpatruljen i Rødovre natten til fredag i sidste uge.

LÆS OGSÅ:

Se også: Klagemyndighed advarede politivenner mod Ekstra Bladet

Skaarup understreger endvidere, at det netop var for at sikre habilitet, at Folketingets Retsudvalg på et tidspunkt anbefalede, at man nedlagde det tidligere politiklagenævn og siden stiftede Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Med den forhenværende konstruktion var det populært sagt politiet, der undersøgte klager over politiet – bl.a. pga. af nogle uhensigtsmæssige personsammenfald.

– Ikke mindst derfor er det beklageligt, at den nystartede myndighed i den første sag af sin art lækker oplysninger om pressens interesse og rådfører sig direkte med politiet, siger Skaarup og frygter, at situationen hvor klager over politiet fortsat efterforskes af personer med tætte bånd til politiet.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed overtog opgaven med håndtering af klager over politiet pr. 1. januar 2012.

LÆS OGSÅ:

Se også: Politi-skandalen på Vestegnen: Var tæt på at slippe hundene løs på politikolleger

Justitsminister Morten Bødskov (S) havde torsdag ingen kommentarer Den Uafhængige Politiklagemyndigheds utidige indblandingen i sagen om efterforskningen af nogle betjentes adfærd i forbindelse med en meget våd aften på lokalstationen i Rødovre. Det meddelte Bødskov til Ekstra Bladet via sin spindoktor.

Hvorvidt det hænger sammen med, at Justitsministeriet angiveligt fra begyndelsen har været modstandere af konstruktionen med den nye myndighed, vides ikke.

Læs alt om politi-skandalen på Københavns Vestegn i Ekstra Bladet fredag.