Klagemyndighed advarede politivenner mod Ekstra Bladet

Skandale i 'uafhængig' klagemyndighed: Politidirektør blev advaret om, at Ekstra Bladet interesserede sig for skandale på stationen

Rødovre Lokalpolitistation, hvor festen løb af sporet og udviklede sig skandaløst. (Foto: Ekstra Bladet)
Rødovre Lokalpolitistation, hvor festen løb af sporet og udviklede sig skandaløst. (Foto: Ekstra Bladet)

Politiet skal ikke længere selv håndtere klager over politiet. Sådan lyder en af målsætningerne for Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), som 1. januar 2012 erstattede det tidligere Politiklagenævn, der var uløseligt forbundet med ordensmagten.

Men Ekstra Bladet kan nu afsløre, at den nye klagemyndighed har problemer med at leve op til de flotte visioner om uafhængighed.

Læs også:

Se også: Politifest gik amok: Smed kanonslag

For da avisen onsdag kontaktede klagemyndighedens direktør Kirsten Dyrman for at få bekræftet, at en fest hos Vestegnens Politi var kørt af sporet og gav anledning til en uafhængig undersøgelse, reagerede klagemyndigheden ved straks at ringe til politidirektør Kim Christiansen og orientere om Ekstra Bladets interesse for sagen.

- Jeg har talt med politidirektøren, og han bekræfter, at DUP har orienteret ham om Ekstra Bladets henvendelse, siger chefpolitiinspektør Ib Meng, der ikke har nogen kommentarer til, hvorvidt det er en uafhængig instans’ opgave at advare om pressens interesse for en konkret sag.

Tavs justitsminister
Konsekvensen af DUP’s henvendelse blev imidlertid, at Vestegnens Politi hastigt udfærdigede en kortfattet pressemeddelelse om den pludselige nedlæggelse af Specialpatruljen - uden at nævne et ord om den tumult, der angiveligt havde fundet sted. Et kejtet forsøg på en brandslukning.

Direktør Kirsten Dyrman fra DUP kan ikke se det problematiske i, at myndigheden lækker oplysninger til vennerne på Vestegnen, men opfattede det umiddelbart som en del af dialogen om den aktuelle efterforskning.

Læs også:

Se også: Politi-skandalen på Vestegnen: Var tæt på at slippe hundene løs på politikolleger

- Det er der ikke noget odiøst i, siger Dyrman og forklarer, at hun som direktør for den uafhængige myndighed blot har afstemt sagen med politidirektøren og aftalt, hvem der udtaler sig om hvad.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få justitsminister Morten Bødskov (S) til at svare på, om det var regeringens mål med DUP, at den nystartede myndighed skulle sladre med politiet i forbindelse med konkrete sager.

Men hans spindoktor, Peter Goll, udtaler på ministerens vegne:

- Jeg har ingen kommentarer til, hvordan en uafhængig myndighed håndterer den konkrete sag.

LÆS MEGET MERE I DAGENS AVIS:

- Se billederne: Politifolk til fest i rocker-uniform

- Betjente ville på druk i patruljevogn

- Skuffet chef lukkede specialpatruljen

- Ulovlige kanonslag

- Farlig subkultur

- Opbevarede narko i skuffe