Ville sprætte maven op på kommunalt ansat

Psykotisk bombemand ringede og truede sagsbehandler på livet, inden politiet pågreb ham

Politiet bærer liget af den 40-åriges dræbte rottweiler væk (foto: Per Rasmussen)
Politiet bærer liget af den 40-åriges dræbte rottweiler væk (foto: Per Rasmussen)

Betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi måtte tirsdag eftermiddag trække deres tjenestevåben for at pacificere en psykisk syg 40-årig, der truede med et sprænge en bombe i en lejlighed i Skælskør.

I går onsdag blev han så varetægtsfængslet, og under retsmødet - som den 40-årige var for syg til selv at være til stede ved - kom det frem, at den han på et møde med kommunen mandag havde truet en bestemt kvindelig sagsbehandler, der dog heller ikke var med til mødet. Det skriver sn.dk torsdag

Tirsdag formiddag havde han ringet direkte til kvinden og gentaget sine trusler. Han ville komme og 'sprætte maven op' på hende - og tage sin bombe med.

Det fik politiet til at rykke ud til Parkvænget og anholde manden. Inden da nåede betjentene at skyde og dræbe mandens rottweiler, som han holdt fast i med den ene hånd, mens han bar en chrysantemumbombe i den anden. Den 40-årige havde undervejs råbt og skreget om, at 'han nok skulle få fat i de forpulede betjente'.

Han er nu anbragt på en psykiatrisk institution. Bliver han rask nok inden den 15. marts, skal han igen i grundlovsforhør og selv forklare sig over for en dommer.