Facebook-venner hylder Claus Meyer

Debatten raser på mesterkokkens Facebook-side, efter det kom frem, at han havde en mand ansat, der var dømt for at maltraktere sin eks og kaste hende ud fra 3. sal

Marlene Duus er i dag invalideret af ekskærestens vold. Alligevel mener mange, at Claus Meyer gjorde det rigtige, da han ansatte ham, mens hun stadig kæmper med genoptræning. (Foto: Henrik Schütt)
Marlene Duus er i dag invalideret af ekskærestens vold. Alligevel mener mange, at Claus Meyer gjorde det rigtige, da han ansatte ham, mens hun stadig kæmper med genoptræning. (Foto: Henrik Schütt)

Debatten har raset, siden voldsofferet Marlene Duus' kronik mandag morgen gjorde opmærksom på, hvor ulige ofre og voldsmænd bliver behandlet.

Hendes ekskæreste, der maltrakterede hende med et jernrør og kastede hende ud fra 3. sal, er tre år efter det næsten fatale overfald på fri fod og har endda job hos mesterkokken Claus Meyer.

Læs også:

Frank Saksik er i lære i et bageri i Claus Meyers virksomhed efter at have afsonet halvdelen af straffen for drabsforsøg på seks års fængsel. (Foto Youtube) 112 - 21. feb. 2012 - kl. 08:37 Kastede Marlene ud fra 3.sal: Jeg forstår ikke, hun er frustreret

Mens voldsmanden bliver fremstillet som en solstrålehistorie, kæmper hun stadig med operationer og genoptræning.

Det har ført til en sand storm af debat-indlæg. Både her på Nationen! og på Claus Meyers Facebook-profil.

Idiot-kok
I skrivende stund er der skrevet 367 kommentarer på 17 timer på kokkens Facebook-profil.

'Stjerne kok?? Stjerne idiot!' lyder det kort fra Jossi Tarich.

Læs også:

Se også: Enhedslisten: Voldsmand skal blive i landet og Se også: Dansk Folkeparti: Voldsmanden skal ud

Pernille Helveg Poulsen er af samme mening, men uddyber hvad hun mener, kokken bør gøre.

'Skråt op Claus Meyer!!!!!! Ansæt Marlene i et skånejob i stedet, når du i al din (selv)godhed synes, at du bør 'gøre' noget', skriver hun.

Respekt
Men rigtig mange bakker også op om kokkens sociale ansvar.

'Stor respekt til Claus Meyer fra mig og jeg vil fortsætte med at suge inspiration fra dig. Respekt!' skriver Kim Madsen.

Læs også:

Se også: Ekspert: Hun har fået masser af hjælp

'Støtter dig fuldt ud Meyer. Med al respekt til ofrets situation, mener jeg, at man bør hjælpe kriminelle til at komme ud af kriminaliteten, så de netop ikke, som hver 3 igen går ud og ødelægger andres liv. Straf er ingen løsning alene, men det er hjælp. Det du gør er med til at forhindre det. Sagt med al respekt til pårørende', skriver Matthew Daniali.

Angreb på boykot
Flere går også til angreb på dem, der foreslår en boykot af kokkens butikker.

Klippet du ikke må se:

Frank Saksik (th) blev idømt seks års fængsel for drabsforsøg på sin ekskæreste Marlene Duus. Han har foreløbig afsonet 39 måneder ud af de 48 måneder, han kan forvente at sidde inde før løsladelse. Allerede nu arbejder den dømte i stjernekokken Claus Meyers bageri. (Foto: Screenshot) 112 - 20. feb. 2012 - kl. 16:28 TV: Her roser Claus Meyer Marlenes voldsmand

'Ja nu må jeg lige få luft! Hvordan i himlens navn kan et boykot af Claus Meyer komme på tale i hele denne debat. En ting er de uforstandige mennesker der fremfører en sådan tanke, en anden ting er at medierne efterfølgende ryger med på vognen og smider forslaget på forsiden. Hvordan man kan nå frem til at Claus Meyer der her yder samfundet en tjeneste ved netop at arbejde hen imod en positiv integrering af de straffede skal gøres til syndebuk, er mig en gåde. Det ville få katastrofale konsekvenser for os alle hvis denne hetz medførte, at folk som Claus Meyer og andre med lignende initiativer, trak deres støtte tilbage. Det er jo ikke Claus Meyer der bestemmer straffens længde. Og det er heller ikke Claus Meyer der afgør hvilken politik der skal føres overfor ofrene. Skyd dog for fanden på bolden. Og bolden er de politikere der har bestemt hvilken hjælp de synes det er rimeligt at et voldsofre skal have', skriver Carsten Juel Rasmussen blandt andet.

Læs også:

Se også: Ekspert: Mænd slipper billigere

Claus Meyer og hans virksomhed var ifølge deres forklaring ikke bekendt med voldsmandens fortid. De vidste kun, at han var tidligere straffet.

Det skriver han blandt andet i et personligt brev til Marlene Duus.

Hvad synes du om Claus Meyers rolle i denne sag?