Politi stormer fængsel på ferieø

Politi og sikkerhedsstyrker stormede et fængsel på ferieøen Bali i Indonesien for at slå ned på et fangeoprør

Mange blev sårede, da politiet stormede et fængsel på Bali i Indonesien for at slå ned på et fangeoprør. (Foto: AP)
Mange blev sårede, da politiet stormede et fængsel på Bali i Indonesien for at slå ned på et fangeoprør. (Foto: AP)

Indonesiske sikkerhedsstyrker har stormet det berygtede Kerobokan fængsel på ferieøen Bali for at genvinde kontrollen efter optøjer, hvor fanger smed med sten og startede brande, oplyser politiet.

Fangevogterne måtte flygte fra det overbefolkede fængsel, som blandt 1000 fanger også huser 12 australske narkosmuglere. Myndighederne oplyser, at ingen udlændinge blev såret eller var involveret i optøjerne.

Omkring 100 sværtbevæbnede sikkerhedsfolk stormede fængslet ved daggry og affyrede salver af gummikugler efter flere forsøg på forhandlinger var slået fejl.

- Sikkerhedsstyrkerne var nødt til at skyde, og tre blev såret i benene og kørt på hospitalet, siger politichef Ketut Untung Sayoga til AFP og tilføjer, at de sårede alle var indsatte.

Op mod 1000 sikkerhedsfolk var sammen med et dusin pansrede køretøjer og vandkanoner onsdag morgen i stilling foran fængslet, der ligger i en forstadsområde på den indonesiske ferieø.

En fotograf fra AFP så fire sårede med skader på arme og ben blive fragtet ud fra området på bårer og kørt til hospitalet under beskyttelse af bevæbnede vagter.

Politiet oplyser, at man stadig undersøger årsagen til urolighederne, men lokale medier siger, at problemerne opstod, da en indsat stak en anden fange ned søndag, hvilket førte til gengældelsesaktioner, der startede optøjerne.

Fangerne begyndte at smadre cellerne og smide sten mod vagterne, der blev nødt til at flygte fra fængslet, der er bygget til at huse 300 fanger, men som lige nu huser mindst tre gange så mange.

- Sent tirsdag aften blev fangerne vrede og satte ild til et af kontorerne og begyndte at smide sten efter vagterne, siger en talsmand for politiet.

Australske medier skriver, at de indsatte havde kontrol over fængslet i næsten syv timer, og at fængselschef Siswanto beskrev situationen som "ude af kontrol".

1 af 2 (Foto: AP)
2 af 2 Mange blev sårede, da politiet stormede et fængsel på Bali i Indonesien for at slå ned på et fangeoprør. (Foto: AP)