Fem serbere får hårde straffe for indbrud

Fire mænd og en kvinde er ved retten i Herning idømt hårde straffe for stribevis af villaindbrud

Fire mænd og en kvinde, der alle er fra Serbien, er ved Retten i Herning idømt straffe på mellem et og fire års fængsel for en lang række villaindbrud i Midt- og Vestjylland.

Gruppen var tiltalt for i alt 172 indbrud mellem 2. januar 2010 og 14. april 2011. En lang række af indbruddene fandt sted i Silkeborg og Skanderborg, men også villaejere i Holstebro, Give, Brande og andre jyske byer fik besøg af tyvene.

Medlemmerne af banden er blevet dømt efter straffelovens bestemmelser om organiseret berigelseskriminalitet på grund af, at de var mange om forbrydelserne, og på grund af det store udbytte.

Nogle af tyvekosterne blev fundet i en lejlighed på Grundtvigsvej i Ikast, som de tilrejsende bandemedlemmer brugte, når de var i Danmark.

Ved indbruddene gik tyvene efter smykker, ure og kontanter, men de løb også med kameraer, gps'er, computere og mange andre ting.

Ifølge anklageskriftet blev de stjålne effekter solgt videre i Frankfurt i Tyskland, hvor der mindst to gange er afsat guldsmykker i størrelsesordenen 100.000 euro (750.000 kroner) per gang.

En mand og en kvinde, som anses for at være hovedmænd, der tog initiativ til indbruddene, blev idømt hver fire år bag tremmer. De er blandt andet også blevet dømt for et rambukindbrud i Skanderborg i 2010.

Ved dette indbrud gik tyvene meget professionelt til værks, og udbyttet af tyveriet var alene knap 300.000 kroner.

Kvinden er desuden dømt til udvisning af Danmark, mens mandens udvisning er gjort betinget, idet han har været i Danmark, siden han var 10 år og kun har ringe tilknytning til Serbien.

Parret har begge anket deres domme til Vestre Landsret, oplyser en af forsvarerne, Helle Mygind Vermeij.

De tre øvrige, som, retten mener, udførte indbruddene og havde roller som chauffører eller vagtmænd, fik domme på mellem et og tre års fængsel.

En mand, der fik tre år og udvisning for bestandig, overvejer, om han vil anke dommen, mens en af mændene, en dansk statsborger, der fik halvandet års fængsel, og en anden, der fik et års fængsel, begge modtog deres domme.