Ekspert: Hun har fået masser af hjælp

Professor Eva Smith giver ikke Marlene Duus, der blev maltrakteret med et jernrør og smidt ud fra 3. sal, ubetinget ret i sin kritik af, at voldsmanden allerede er på fri fod og har fået praktikplads

Eva Smith er ikke hundrede procent enig med voldsofferet. (Foto: Tobias Markussen Selnæs)
Eva Smith er ikke hundrede procent enig med voldsofferet. (Foto: Tobias Markussen Selnæs)

Eva Smith, professor i retsvidenskab ved Københavns Universitet, er ikke ubetinget forstående over for den kritik, voldsramte Marlene Duus fremfører i sin kronik. Marlene Duus er harm over, at hendes voldsmand allerede er på fri fod og har arbejde hos stjernekokken Claus Meyer, mens hun endnu ikke er færdigbehandlet.

- Har hun ret i, at samfundet gør mere for at hjælpe gerningsmændene end ofrene?

- Nej, det synes jeg ikke. Hun har jo fået masser af hjælp. Hun er blevet opereret og har sikkert også fået psykologhjælp.

Læs også:

112 - 20. feb. 2012 - kl. 17:47 Se Claus Meyers brev til Marlene

- Det er uheldigt, det er trukket så meget ud med erstatningssagen, men det har ikke noget med gerningsmanden at gøre. Han afsoner sin straf, og så skal han også have en mulighed for at komme videre.

- Jeg kan godt se, at hun sidder der og har fået ødelagt sit liv, og så ser hun på Claus Meyers hjemmeside, at nu er han (gerningsmanden, red.) godt i gang, og alle er glade. Jeg kan godt forstå, hun tænker, at det ikke er rimeligt.

Klippet du ikke må se:

Frank Saksik (th) blev idømt seks års fængsel for drabsforsøg på sin ekskæreste Marlene Duus. Han har foreløbig afsonet 39 måneder ud af de 48 måneder, han kan forvente at sidde inde før løsladelse. Allerede nu arbejder den dømte i stjernekokken Claus Meyers bageri. (Foto: Screenshot) 112 - 20. feb. 2012 - kl. 16:28 TV: Her roser Claus Meyer Marlenes voldsmand

- Men man kan ikke holde ham inde, indtil hun har fået det godt. Man kan ikke lade hans straf være afhængig af, hvordan hendes tilstand udvikler sig.

- Men så har Marlene Duus vel også ret i, at systemet ikke prioriterer offeret og først derefter gerningsmanden?

- Det er rigtigt, at man ikke har sagt, at gerningsmanden ikke kan komme ud, før hendes liv er på fode igen. Men det ville svært. Så ville der være gerningsmænd, der aldrig kom ud, fordi offeret har evige skader. Det gælder også hende, hun får vel aldrig sit liv helt tilbage igen, siger Eva Smith.

Nationen! Hvad synes du, er det rimeligt?

LÆS MERE I DAGENS AVIS:

- Voldsmanden: 'Hun har også ødelagt mit liv'

- Voldsofret: 'Jeg væmmes ved, at voldsmanden kommer før mig'

- Sådan skete overfaldet

- Så ødelagt er hun

- Han burde være udvist

- Claus Meyer: Et eksempel på et systemsvigt

- Forening for voldsofre: 'Hun rammer plet'