Spansk politi tæver unge demonstranter

Spansk politi bruger knipler og gummikugler mod studerende, der demonstrerer mod besparelser i byen Valencia

Kniplerne var fremme, da spanske urobetjente slog hårdt ned på en studenterdemonstration mod offentlige besparelser i byen Valencia.

Det kom til sammenstød mellem politi og demonstranterne mandag eftermiddag, da de studerende, der protesterede mod besparelser på blandt andet uddannelsesområdet, mødte politiafspærringerne.

Billeder og videoer fra området viser unge med blodet løbende fra ansigtet og knippelsvingende urobetjente iført hjelm og beskyttelsesdragter, der jagter, tæver og slæber demonstranter langs jorden i sammenstød, der fortsatte efter mørkets frembrud.

Den spanske avis El Pais skriver, at politiet affyrede gummikugler mod demonstranterne. Andre medier skriver om talrige sårede.

Politichefen i regionen, Antonio Moreno, siger til spansk radio, at politiet brugte "den nødvendige fysisk magt".

- Større aggressioner kræver et passende modsvar, siger politichefen.

En talsmand for politiet bekræfter over for AFP, at der har været flere anholdelser, men kan ikke sige hvor mange.

- Der var demonstranter, der opførte sig aggressivt, og som derfor blev anholdt, siger talsmanden og tilføjer, at politiet var nødt til at genskabe ro og orden.

Spanske medier taler om 14 til 21 anholdte herunder flere mindreårige.

Lignende sammenstød fandt sted i Valencia i sidste uge under studenterdemonstrationer, som er en del af en række protester i hele Spanien mod regeringens besparelser, der blandt andet rammer skole- og sundhedsområdet.

Mandagens protester var organiseret gennem sociale medier på nettet.

Valencia er den mest forgældede af Spaniens regioner, der har været nødsaget til at skære dybt i offentlige udgifter for at rette op på landets dårlige økonomi.