Strauss-Kahn afhøres om sexorgier

Den tidligere chef for den internationale valutafond skal afhøres i forbindelse med en prostitutionsring i Frankrig og Belgien

Ifølge sine advokater har Dominique Strauss-Kahn deltaget i sexorgier, men han vidste ikke, at kvinderne var prostituerede. (Foto: AP)
Ifølge sine advokater har Dominique Strauss-Kahn deltaget i sexorgier, men han vidste ikke, at kvinderne var prostituerede. (Foto: AP)

Dominique Strauss-Kahn er igen indblandet i en større sexskandale.

Den tidligere chef for den internationale valutafond skal i morgen afhøres i forbindelse med efterforskningen mod en formodet prostitutionsring på luksushoteller i Frankrig og Belgien.

I forbindelse med efterforskningen har flere prostituerede fortalt politiet i Lille, at de har haft sex med Strauss-Kahn i 2010 og 2011 på et luksushotel i Lille og en restaurant i Paris samt på en adresse i Washington DC.

De franske medier har allerede døbt sagen 'The Carlton Affair' efter hotellet i Lille.

Dominique Strauss-Kahn boede i USA, da han var chef for den internationale valutafond.

Han måtte træde tilbage i maj som følge af et påstået sexovergreb mod en rengøringsdame på et hotel i New York.

Dengang kaldte Strauss-Kahn sagen for 'upassende', men ikke voldelig.

Anklagemyndigheden i New York droppede sagen, da den forurettede kvindes troværdighed var svækket, fordi hun bl.a. havde løjet om sin fortid.

I den nye sag i Frankrig er to mænd med forbindelser til Strauss-Kahn sigtet for at organisere en prostitutionsring samt misbruge fondsmidler.

Dominique Strauss-Kahns navn dukkede første gang op i sagen i efteråret 2011, og hans forsvarere har efterfølgende bedt om, at han fik lov til at fortælle sin version af sagen.

Ifølge en af advokaterne vidste Strauss-Kahn angiveligt ikke, at de kvinder han mødte ved en række sexorgier var prostituerede.

- Han kunne let være uvidende om det, da man ikke altid er påklædte ved sådanne sammenkomster, og det er ikke let at udpege en nøgen prostitueret frem for en anden nøgen kvinde, sagde Henri Leclerc til radio Europe 1 i december.

Ifølge politiet er de prostituerede blevet betalt med penge fra fonde i store franske entreprenørvirksomheder.

I oktober måned anmeldte den franske forfatter Tristane Banon Strauss-Kahn for voldtægt under et interview i 2003, men sagen blev afvist, da den var forældet.