Marlene blev maltrakteret og smidt ud fra 3. sal

Mens det frustrerede voldsoffer nu skal i genoptræning på et hjerneskadecenter, er voldsmanden løsladt og ansat som lærling hos stjernekokken Claus Meyer

Fotos: Kristian Linnemann og privat. Tegning af voldsmanden: Jørgen Bitsch
Fotos: Kristian Linnemann og privat. Tegning af voldsmanden: Jørgen Bitsch

Marlene Duus blev banket med et tungt vandrør af sin ekskæreste, så hendes krop og ansigt blev smadret til ukendelighed. Derefter kastede voldsmanden hendes bevidstløse krop ud af vinduet fra tredjesals-lejligheden på Godthåbsvej på Frederiksberg. Sekundet senere sprang han selv ud af vinduet for at dø. De røg 11 meter ned.

Det er tre år siden. 29-årige Marlene Duus er nu 50 procent invalid og skal efter omfattende operationer nu i gang med genoptræning på et hjerneskadecenter. Den spirende karriere i modebranchen måtte hun vinke farvel til.

Læs også: Vindues-skubber: Undskyld jeg smed jeres datter ud af vinduet

Den 42-årig voldsmand har til gengæld afsonet halvdelen af sin straf på seks års fængsel og har nu fået en læreplads hos stjernekokken Claus Meyer.

Det får nu offeret til at stå frem i en gribende kronik i Politiken i dag.

Motivet var jalousi
- Jeg er vred og frustreret. Jeg kan ikke finde trøst og ro i et land, hvor man på den måde varetager gerningsmandens interesser. Jeg føler mig ydmyget, glemt og fortabt, skriver hun i kronikken.

- Jeg er end ikke færdigopereret, før I lader gerningsmanden genoptage sit liv. Han får lov at gå frit på gaden, inden jeg når at få stillet diagnosen post traumatisk stress. Det kan ikke være alvor. Det må være en fejl. Jeg har været en kriger hele vejen igennem. Se mig som det og hjælp mig først og gerningsmanden efter. Det må være den rigtige prioritering. 1. Offer. 2. Gerningsmand, skriver Marlene Duus.

Da sagen kørte i retten fortalte Marlene Duus at overfaldet skete, fordi hun havde fundet en ny kæreste.

- Vi var gået fra hinanden længe før. Jeg havde fortalt ham, at jeg havde fundet en ny kæreste. Det havde han det rigtig skidt med og opsøgte mig hele tiden, fortalte den spinkle kvinde i retten, mens hun græd og nærmest rystede i vidnestolen.

Da voldsmanden selv blev fremstillet i grundlovsforhør halvanden måned efter, at han havde skubbet sin uopnåelige elskede ud af vinduet, blev han kørt ind i et kørestol, iført hospitalstøj.

- Jeg trak hende hen til vinduet og holdt om hende, for at hun ikke skulle gå. Jeg kyssede hende. Hun var bange for at dø, forklarede voldsmanden.