Se Claus Meyers brev til Marlene

Dybt berørt Claus Meyer svarer voldsofferet Marlene Duus direkte i personligt brev

LÆS OGSÅ:

Frank Saksik (th) blev idømt seks års fængsel for drabsforsøg på sin ekskæreste Marlene Duus. Han har foreløbig afsonet 39 måneder ud af de 48 måneder, han kan forvente at sidde inde før løsladelse. Allerede nu arbejder den dømte i stjernekokken Claus Meyers bageri. (Foto: Screenshot) 112 - 20. feb. 2012 - kl. 16:28 TV: Her roser Claus Meyer Marlenes voldsmand

Claus Meyer er for tiden på inspirationsrejse i Syd- og Nordamerika. Men efter Ekstra Bladet i dag kontaktede stjernekokken for en kommentar til den tidligere model Marlene Duus' kronik i dagens udgave af Politiken, satte Meyer sig til tasterne og udfærdigede et dybt personligt brev. Meyer har lagt brevet på sin personlige facebook-side. Men det kan også læses her i sin fulde længde:

"Kære Marlene Duus,

Jeg har med stor smerte læst din kronik. Mit største ønske er, at jeg var i stand til skrue tiden tilbage og forhindre det fuldstændigt urimelige, som er sket.

Jeg forstår din frustration over, at du føler dig ladt i stikken af et system, hvor gerningsmanden får et arbejde, og du ikke kan blive omskolet, fordi forskellige offentlige instanser og læger ikke kan blive enige. Det er helt uacceptabelt i forhold til din situation.

Du spørger, om jeg forstår, at du føler dig ydmyget og straffet af voldsmandens skæbne. Det gør jeg utvetydigt. Du spørger, om jeg tænker på mine tre døtre, når jeg hører din historie. Det kan jeg kun svare bekræftende til. Som far til tre piger på henholdsvis 6, 9 og 15 år, kan jeg ikke åbne en avis og læse om den seneste voldtægt eller voldsforbrydelse uden at tænke på, hvor sorgløse og hvor lidt forberedte de er på de ting, der foregår i samfundet og som aldrig burde ske.

Den beskedne indsats jeg gør i forhold til mennesker, der har begået kriminalitet, gør jeg først og fremmest for at forhindre ny kriminalitet. For at forhindre, at der bliver flere ofre. Tallene viser, at godt hver tredje af alle, der har modtaget en betinget dom begår ny kriminalitet.

Hverken i dette tilfælde eller i forhold til de indsatte på den madskole jeg har startet i Statsfængslet i Vridsløselille, har jeg haft nogen indsigt i den enkelte dømtes sag udover, hvad den indsatte selv har ønsket at fortælle mig. På den måde kan du have ret i, at jeg slipper for at skulle gøre mig til dommer over hvem, der fortjener resocialisering og hvem der ikke gør.

Domstolene udmåler straffen, kriminalforsorgen fuldbyrder den. Det område vi her beskæftiger os med, hvor vi overhovedet har muligheden for det, det er resocialisering. At række en hånd til et menneske, der har begået noget kriminelt, som har udstået sin straf, og som har svært ved i samfundet at få en chance mere. Vi håber hermed, at vi som virksomhed bidrager til den samfundsopgave det er at forsøge at begrænse kriminalitet, fremadrettet.

I dette tilfælde har eleven fået sin elevplads, fordi han var den fagligt mest kvalificerede til den elevplads, han har fået. Det havde været langt nemmere for os at give elevpladsen til en mindre kvalificeret med en ren straffeattest.

Vi er os smerteligt bevidst, at intet af det vi gør, er i stand til at lindre ofrenes sorg.

Claus Meyer"

LÆS OGSÅ:

Fotos: Kristian Linnemann og privat. Tegning af voldsmanden: Jørgen Bitsch 112 - 20. feb. 2012 - kl. 11:31 Marlene blev maltrakteret og smidt ud fra 3. sal

LÆS OGSÅ:

Se også: Ekspert: Mænd slipper billigere