TV: Her roser Claus Meyer Marlenes voldsmand

Videoen, du ikke må se: Kendiskokken har slettet sine spor og fjernet tv-klip med Marlenes bøddel fra sin hjemmeside. Se indslaget her

Frank Saksik (th) blev idømt seks års fængsel for drabsforsøg på sin ekskæreste Marlene Duus. Han har foreløbig afsonet 39 måneder ud af de 48 måneder, han kan forvente at sidde inde før løsladelse. Allerede nu arbejder den dømte i stjernekokken Claus Meyers bageri. (Foto: Screenshot)
Frank Saksik (th) blev idømt seks års fængsel for drabsforsøg på sin ekskæreste Marlene Duus. Han har foreløbig afsonet 39 måneder ud af de 48 måneder, han kan forvente at sidde inde før løsladelse. Allerede nu arbejder den dømte i stjernekokken Claus Meyers bageri. (Foto: Screenshot)

Mens den tidligere model Marlene Duus skal i genoptræning på et hjerneskadecenter, er den mand, der 19. november 2008 smed hende ud ad et tredjesals vindue på Frederiksberg og smadrede hendes liv, løsladt og ansat som lærling hos stjernekokken Claus Meyer.

Men efter dagens kronik i Politiken, hvor Marlene Duus kritiserer den kendte tv-kok for at have ansat hendes voldsdømte ekskæreste, har Claus Meyer fjernet et videoklip fra sin hjemmeside, hvor han glæder sig over at kunne tilbyde tidligere indsatte arbejde. Videoen har været offentligt tilgængelig siden 19. januar, og indtil i dag lå videoen også tilgængelig på YouTube.

LÆS OGSÅ:

Fotos: Kristian Linnemann og privat. Tegning af voldsmanden: Jørgen Bitsch 112 Marlene blev maltrakteret og smidt ud fra 3. sal

Gav voldsmand drømmejob
Ekstra Bladet har dagen igennem forsøgt at træffe Claus Meyer for at høre, hvad han synes om at have den dømte Frank Saksik ansat i et drømmejob, mens Marlene Duus er erklæret 50 procent invalid, lider af posttraumatisk stresssyndrom og stadig går til genoptræning.

Kokkens personlige assistent oplyser imidlertid, at Meyer netop nu sidder i et fly på vej fra Bolivia til USA, men i et brev stilet direkte til voldsofferet Marlene Duus, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, skriver den kendte kok bl.a.:

– Hverken i dette tilfælde eller i forhold til de indsatte på den madskole jeg har startet i Statsfængslet i Vridsløselille, har jeg haft nogen indsigt i den enkelte dømtes sag udover, hvad den indsatte selv har ønsket at fortælle mig. På den måde kan du have ret i, at jeg slipper for at skulle gøre mig til dommer over hvem, der fortjener resocialisering og hvem der ikke gør.

Se hele brevet her (pdf).

LÆS OGSÅ:

Mænd slipper billigere oven på en voldssag. (FOTO: Colourbox) Samfund Ekspert: Mænd slipper billigere

Skal hjælpe unge
Kontakten mellem Meyer og den 42-årige Saksik, der blev idømt seks års fængsel for drabsforsøg, blev oprindeligt formidlet via organisationen High:five, der arbejder med at skaffe unge på vej ud i kriminalitet ind på arbejdsmarkedet:

'High:five blev etableret i 2006 af Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) med det formål at assistere landets private og offentlige virksomheder med at etablere job og/eller uddannelsespladser til unge, der er i fare for marginalisering på grund af kriminalitet. Samtidig skal High:Five forsøge at ændre holdningen til straffeattesterne, og etablere et koordineret samarbejde med politiet, kriminalforsorgen, kommunerne, og andre interessenter,' hedder det på High:fives website.

Det har foreløbig ikke været muligt at træffe High:five for en kommentar.