Rebild-sagen: Dommer lukker dørene for tredje gang

Tre gange lukkede dommer, Poul Erik Nielsen, dørene for pressen af hensyn til de vidner, der skulle afgive forklaring i Rebild-sagen, hvor en 56-årig mand er tiltalt for seksuelle overgreb mod egne bør og to af datterens veninder

Efter flere dage, hvor de forurettede børn i den såkaldte Rebild-sag har været afhørt for lukkede døre, var det mandag blevet statsobducent Annie Vesterby og to af de ikke-forurettede sønners tur til at indtage vidneskranken.

Men allerede da statsobducenten skulle forklare, hvilke tekniske beviser der eventuelt måtte være mod den tiltalte fader, begærede anklagemyndigheden lukkede døre.

Fyldt med grufulde detaljer

Statsobducenten har undersøgt familiens datter for tegn på overgreb, men anklageren mente, at det ville krænke den ældste datter, hvis de grufulde detaljer fra undersøgelsen kom frem. Det var retten enig i og lukkede efterfølgende dørene for pressen.

Truede med tavshed
Senere var det en af de sønner, der ikke er en del af anklageskriftet, der skulle vidne om sit eventuelle kendskab til det misbrug, som faderen står tiltalt for ved retten i Aalborg.

Sønnen ville ikke afgive sin forklaring, hvis pressen var til stede, og igen begærede anklagemyndigheden dørene lukket.

Også denne begæring tog retten til efterretning med henvisning til, at sønnen ellers nægtede at vidne.

Den anden søn, der heller ikke er en del af anklageskriftet, skulle afhøres kl. 13. Også her valgte dommer Poul Erik Nielsen at lukke dørene til trods for protester fra Ekstra Bladet

Den 56-årige mand er tiltalt for seksuelle overgreb mod syv egne børn og to af den ene datters veninder.

Der ventes at falde dom den 22. marts.