Kendisser sørgede med Cems familie

Der var både smil og tårer, da flere tusind mennesker i dag gik fredsmarch i København til ære for 21-årige Cem Aydin

Rådhuspladsen var fyldt med mennesker, der holdt Cem Aydins billede frem. (Politifoto)
Rådhuspladsen var fyldt med mennesker, der holdt Cem Aydins billede frem. (Politifoto)

Flere tusinde mennesker mødte søndag eftermiddag op i København for at mindes afdøde Cem Aydin, der blev brutalt myrdet på Frederiksberg for præcis en måned siden.

Og selv om fredsmarchen begyndte i en meget positiv stemning med grin og smil på Vesterbro Torv, blev ansigtsudtrykkene på de godt 3.000 fremmødte tiltagende alvorlige og sørgmodige, som marchen bevægede sig op ad Vesterbrogade mod sit endelige mål på Rådhuspladsen.

Foran de fremmødte tilskuere, der var bevæbnet med bannere, fakler og billeder af Cem, holdt Børne- og Ungdomsborgmester Anne Vang (S) den første tale - en tale der var meget personlig og rettet direkte mod Cem Aydins storebror, Dogu, som Anne Vang har gået i skole med.

LÆS OGSÅ: 'Cems mordere er en flok dyr'

- Kære 'Dogu dydsmønster'. Jeg græd over din brors død. Både politikere og mennesker rammes alle af en enorm magtesløshed, når sådan noget sker. I dag kan vi lære vores børn, at vold ikke løser noget, lød det blandt andet fra den socialdemokratiske borgmester.

Blandt de fremmødte var blandt andet også politikerne Özlem Cekic (SF), Zenia Stampe (R), Yildiz Akgodan (S) og Enhedslistens formand og politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen - sidstnævnte på en direkte invitation fra Cem Aydins storebror, Dogu.

- Cems storebror ringede til mig og bad mig om at komme, og selvfølgelig ville jeg gerne støtte op om initiativet, fortalte Johanne Schmidt-Nielsen til ekstrabladet.dk og fortsatte:

- Uanset man kendte Cem eller ej, er det der skete en forfærdelig tragedie, som det er vigtigt at stå sammen om at tage afstand fra. Og jeg må bare sige, at jeg er imponeret over, hvordan den berørte familie har formået at vende sin sorg ud af.

Læs også: Massivt fremmøde til fredsmarch for dræbte Cem

Også medlemmerne af pop-gruppen Outlandish troppede op på Rådshuspladsen - både for at vise sin støtte, men også for at spille et par numre til familien og resten af tilskuerne.

- Nogle af de ting, som den her sag handler om, skriver vi også om i vores lyrik. Det er en vigtig sag, og vi vil gerne være med til at rydde op, lød det blandt andet fra sangeren Isam B.