19-årig spritbilist varetægtfængslet - husker intet

Den 19-årige spritbilist, som søndag morgen kørte en 54-årig kvinde ihjel i byen Aars i Nordjylland, har fået 14 dages varetægtfængsling

(foto: Jan Herkert Pedersen)
(foto: Jan Herkert Pedersen)

Retten i Hjørring har netop afsagt kendelse i grundlovsforhøret med den 19-årige spritbilist, JC, der tidligere på dagen trafikdræbte en 54-årig kvinde ud for Himmerlandsgade 124 i Aars.

Hun varetægtsfængsles i 14 dage.

LÆS OGSÅ:

Se også: Spritbilist dræber avisbud

Ifølge anklageren var der intet formildende i sagen, selv om det er en ulykkelig en af slagsen. Anklageren krævede derfor varetægtsfængsling i fire uger på grund af de alvorlige sigtelser, der var fremsat mod den 19-årige, herunder uagtsomt manddrab og spirituskørsel.

Omvendt argumenterede forsvarer Lisbeth Pahl:

- Det er en dybt ulykkelig sag for alle. Men den 19-årige har mere brug for hjælp end at blive varetægtsfængslet.

Husker intet
Den 19-årige husker stort set intet fra ulykken, men hævdede kun at have drukket fire-fem genstande (Mokai, red.) i løbet af lørdag aften. Hun siger også, at hun til gengæld var meget beruset fredag aften og nat, hvor hun 'drak 10 genstande eller mere'.

Hun kørte i moderens bil - en sort Suzuki Ignis 1,5 fra 2004. Moderen var iøvrigt fuldstændig grædefærdig i retslokalet i Hjørring.

Under grundlovsforhøret kom det også frem, at en ung mand skulle have forsøgt at tale JC fra at køre i bil fra diskoteket på grund af sin beruselse - et råd, som hun dog tilsyneladende valgte at ignorere.

Samme mand var også første mand på ulykkesstedet, da han ilede til ulykkesstedet efter at have hørt et stort brag. Da manden nåede frem, løb JC forvildet rundt på den tomme vej og råbte usammenhængende ting.

Den 19-årige havde inden ulykken været sammen med nogle veninder. Først på et værtshus i Aars, inden de ved 01.30-tiden kørte til diskotek Crazy Daisy. Her var hun indtil lukketid klokken 05.00. Anmeldelsen kom klokken 06.08.

Hun erkender, hun kørte fra diskoteket, men husker intet om ulykken, eller om der var andre i bilen. Lige sådan var den 19-årige stadig for chokeret til at tage stilling om spørgsmålet om skyld.

Den dræbte 54-årige kvinde hjalp sin 23-årige søn med at uddele aviser, da hun blev påkørt, mens hun stod på fortovet. Den 19-årige bilist kørte angiveligt cirka 50 kilometer i timen med en promille, der blev målt til 2,01.