16-årig varetægtsfængslet for voldtægt

Efter et grundlovsforhør for lukkede døre blev han varetægtsfængslet i surrogat i 16 dage

En mindreårig dansk teenager blev i dag fremstillet for lukkede døre i Københavns dommervagt sigtet for fuldbyrdet voldtægt af en 24-årig kvinde i et kælderrum ved Folehaven 17 i Valby lørdag morgen mellem klokken 8.30 og 8.45.

Den unge nydelige og solbrune dreng på 16 år var iført en stribet bluse og bar på en blå dynejakke, da han kom ind i retten. Han var tydelig meget beklemt. Det samme var hans mor, som sad grædende sad på tilhørepladserne sammen med den unge mands valgte forsvarer Laue Traberg Smidt, inden hendes søn blev ført ind i lokalet. Den unge dreng gav et par små diskrete vink til sin mor og satte sig så med ansigtet i hænderne.

Anden udlægning

Af hensyn til sagens opklaring og forurettede valgte dommeren at lukke dørene, ligesom der blev nedlagt navneforbud på både forurettede og den sigtede. Den unge dreng har en noget anden udlægning af forløbet end den 24-årige kvinde, som han havde mødt ved Hovedbanegården og ville tage med hjem på besøg hos sine forældre. Klokken 23.40 lørdag aften meldte han sig derfor også selv og blev anholdt.

Ifølge kvindens forklaring til politiet mødte hun den unge mand, som hun troede var ført i tyverne ved Københavns Hovedbanegård. De faldt i snak og tog et tog til Ellebjerg Station for at tage hjem til hans forældre.

- Da de nærmede sig adressen, trækker han hende ned i en kælder og sparker en kælderdør op, og så gennemfører han fuldbyrdet voldtægt af hende, har den centrale efterforskningsleder Kristian Aaskov forklaret.

Han blev varetægtsfængslet i 16 dage i surrogat, oplyser Københavns Politi.