Alene hjemme: Drenge satte ild til sig selv

To børn er overført til Rigshospitalet brandsårsafdeling efter en brand i Albertslund her til aften

Politi, ambulancer og brandvæsen måtte rykke ud, da der udbrød brand i en ejendom i Albertslund. (Foto: Henrik R. Petersen/Infinity Photo)
Politi, ambulancer og brandvæsen måtte rykke ud, da der udbrød brand i en ejendom i Albertslund. (Foto: Henrik R. Petersen/Infinity Photo)

To drenge på henholdsvis otte og 12 år er overført til Rigshospitalets brandsårsafdeling efter der her til aften udbrød brand i en lejlighed på 2. sal i en ejendom på Hedemarksvej i Albertslund.

De to drenge var alene hjemme i lejligheden. Her underholdt de sig selv ved at hælde noget bioethanol til en biopejs op i et glas, som de antændte i køkkenet.

- Vores teori er, at varmen fra branden har fået glasset til at sprænge, hvorefter det flydende bioethanol er løbet ud og har sat ild til drengenes tøj, forklarer vagthavende ved Vestegnens Politi, Leif Bonde, til ekstrabladet.dk.

Drengene løb efterfølgende ud på toilettet, hvor de i samarbejde med en tililende overbo, fik slukket branden.

- De har fået lidt forbrændinger i ansigtet og på brystet og er blevet overført til Rigshospitalets brandsårsafdeling, siger vagthavende.

Bioethanolen satte også gang i en mindre brand i køkkenet, som drengene og overboen dog hurtigt fik slukket.

- Drengene har det efter omstændighederne godt, men de blev selvfølgelig bange og var chokerede - ligesom forældrene, som befandt sig tæt på.

VED DU NOGET?
Så tip os på sms/mms 1224 (alm. takst) eller mail 1224@eb.dk