Befriet af hætteklædte venner

Vidne: Nøje planlagt flugtaktion

En person, der opholdt sig i retten fortæller til ekstrabladet.dk, at døren til retslokalet pludseligt gik op midt under retsmødet.

Læs også: Flugtfange jages

Flere venner til den tiltalte dukkede op i døråbningen - lynhurtigt løb den drabsforsøgstiltalte 20-årige mod døren og var væk.

Vidnet fortæller, at der langs gangene inde i retsbygningen var yderligere venner og bekendte til stede, der spærrede vejen for de forlk, der forsøgte at stoppe fangeflugten.

I forsøget på at stoppe flugten, har personalet anvendt peberspray. Vidner har til ekstrabladet.dk beskrevet, hvordan flygtningen efterfølgende er set løbe med røde øjne og snottet løbende ud af næsen.

Flygtede i sky af perberspray
Flugten skete fra retsbygningen på Blegdamsvej omkring klokken 10.30. Flugtfangen er en 21-årig mand med tilknytning til det bandemiljøet omkring Blågårds plads.

Anklageren ved dagens retsmøde, Cecilie Boel Winther, forklarer følgende om flugten:

- Jeg sidder inde lokalet ved siden af døren. Pludseligt går den op og en mand maskeret med hætte og et halstørklæde kommer ind. Det virker som om, sigtede godt er klar over noget er under opsejling. Han rejser sig med det samme op. Det gik lynhurtigt. Samtidig dukkede yderligere ti personer op. Derfor lykkedes det den sigtede at slippe ud af døren uden at vores personale kunne fange ham, siger anklageren.

Hun forklarer, at både politi og betjente og politi løb efter flygtningen. Men det lykkedes ikke at standse ham.

Forsvarer Gitte Juul Jensen beskriver episoden således:

- Døre går op og en person kommer ind. En betjent siger 'det er et lukket retsmøde'. Det reagerer han ikke på. Samtidig kommer flere folk ind af døren. De siger ikke noget, men kommer bare ind. Så ser min klient åbenbart sit snit til at stikke af, forklarer advokaten.

Han er tiltalt for drabsforsøg begået 25. september på Åboulevard på kanten mellem Nørrebro og Frederiksberg.

Her blev en ung mand, der var kørende i bil, standset af gerningsmændene, der spurgte til offerets angivelige tilknytning til en anden, fjendtlig gruppering. Sekundet efter blev det værgeløse offer stukket i hovedet, kroppen og låret med en kniv, hvorefter gerningsmændene stak af.

Flygtningen var den sidte ud af tre, der i dag skulle fristforlænges i sagen. De to øvrige sigtede blev fristet uden problemer.

Ekstrabladet.dk følger sagen...