Retspræsident om flugt: Det må ikke ske

Efter at ung mand sigtet for drabsforsøg blev befriet af sine kammerater, overvejer retten nu at låse dørene.

- Der må ikke ske sådan noget. Det må der simpelthen ikke. Det er for dårligt.

Sådan lyder reaktionen fra retspræsident Torben Goldin, efter at det fredag lykkedes en gruppe mænd at befri en 21-årig, der er mistænkt for et drabsforsøg.

- Bevogtningen er normalt tilstrækkelig. Men den var det ikke i dag, siger han videre.

Mændene væltede ind midt i retsmødet, hvor den unge mand skulle have sin fængsling forlænget. Det lykkedes dem at danne en korridor, så den 21-årige kunne stikke af, uden at politifolk og retsbetjente kunne få fat på ham.

Torben Goldin vil ikke gå i detaljer med, hvilke sikkerhedstiltag man nu overvejer.

- Men jeg kan godt sige, at en af de ting, der kraftigt overvejes, er at låse dørene, som han udtrykker det.

Befrielsesaktionen skete fra rettens afdeling på Blegdamsvej. Retspræsidenten håber, at den slags bliver umuligt fremover, når en ny retsbygning på Frederiksberg kan tages i brug.

- Dommervagtslokalet kommer til at ligge bagest i huset. Så en gruppe hætteklædte mænd vil ikke komme så langt, før alarmen går, siger han.

Politifolkene brugte peberspray under tumulten, men det lykkedes alle befrierne at stikke af, uden at politiet fik fat på nogle af dem.

Den flygtede er Yosef Ahmad Hossain Naem al-Kassab. Han beskrives som 174 cm høj og almindelig af bygning. Han har kort sort hår og brune øjne. Borgere, der ved, hvor han opholder sig, skal ikke forsøge at pågribe ham selv, men i stedet ringe til politiet.